söndag 27 maj 2012

EFIT-söndag

Det var ett tag sedan jag var med på ett foto i timmen, men idag är det dags igen. Fler deltagare hittar du här.  Jag har lättast att vara med när jag mest ska vara hemma i torpet, så idag bjuder jag på sommardag hemma.

04.10 Jag gick och lade mig klockan 01.00, så vad det var för mening med att vakna till nu vete sjutton. Och fåglarna är Väldigt högljudda där ute, så jag ligger nog vaken en stund.

08.00 Vaknar igen. Nu har fästmannen kommit hem. Han sover djupt. 

09.00 Jag har redan varit uppe en sväng, men hunden ligger och drar sig. Och gosar med min kudde! Nu är det nog. Upp med dig!

10.00 Ska sätta mig i skuggan med morgonkaffet, men först tar jag ett varv och tittar på allt. Man hinner nästan inte med att se det annars. Det blommar så fort! Mina Allium-lökar är små lila explosioner, och alldeles bortanför dem står en hel drös orientaliska vallmo och väntar på att slå ut i Stora Djupröda blommor. In mot väggen blommar en släkting till Löjtnantshjärta och min Klematis har börjat klättra iväg en decimeter om dagen!

11.00 Har inte riktigt gjort nåt än, men jag sitter i trädgårdens mysigaste sittplats (hängstol i ladugårdsdörren) och stickar en stund. När solen når magen gör jag nåt annat.

12.00 Rabarbern har fullkomligt exploderat sista veckan. Jag skördade hälften och nu puttrar en dubbel sats rabarberchutney på spisen. (Recept hittar ni här!)

13.00 Tobbe är vaken och vi leker med Ipad-foto-app och planerar eftermiddagen. Det blir nog en tur till Alingsås...

13.30 Bonusbild: Chutneyn är färdig och upphälld.

14.00 Dags att plocka ihop oss. Dyker i röran jag kallar för garderob för att hitta nåt att ha på mig. Mot Alingås. På listan pakettejp och kryddpeppar bland annat. Och så ska vi en tur till Jordnära.

15.00 Tobbe behöver nytt porträtt till legitimation för jobbet. Vi är på Alingsås station i en sån där fotoautomat vars existens jag inte funderat över sedan 1999. I övrigt var det den mest improduktiva resan på länge... Jordnära stängde ju klockan 15. Det hade vi ju kunnat kolla i förväg kanske...

I bilen på vägen hem tog jag den här bilden med appen instagram som jag just aktiverat. Vi får se hur använd den blir. Bakom mina solglasögon, kan jag va mig själv...

16.00 Hemma igen. Evert ligger på entrétrappan och har det gott. Den svala stentrappan är katternas favoritplats i den gassande värmen.

17.00 Middagen står på bordet. Vi väntar bara på köttet som ligger på grillen.

Bonusbild: Evert ligger kvar på trappan...

18.00 Sommarkvällen är häpnadsväckande vacker, men lite sorglig när fästmannen/ husse åkt till nattjobbet.

19.00 Ska snart sätta mig vid datorn för att göra lite måsten och borden, men först njuter vi av sommarkvällen en liten stund till...

20.00 Man kan ha mysigt inomhus också. Jag sitter och försöker beskriva vad jag gör i dubbelstickningen. Kanske lyckas jag få ner nåt som går att dela ut på kursen i Rättvik nästa helg - även om dubbelstickningen!

20.55 Sitter kvar på samma ställe och stickar, och i stället för att fundera på vad jag ska fotografera om fem minuter får ni se att jag ser Mästarnas Mästare (dock streamat från svtplay på ipad til Tvn och några minuter efter alla andra). Och så ser jag att vi måste göra något åt den där sladdhärvan...

8 kommentarer:

 1. Hej kikar in på din EFIT dag, mysigt när vovven gosar brevid

  SvaraRadera
 2. Gulliga goshunden! Kul att följa din dag i din torpträdgård.

  SvaraRadera
 3. Åh, jag vill också ha en mysig trädgård att sitta och sticka i fina dagar som denna!

  SvaraRadera
 4. Inne och kukar på vad som händer/hänt i torpet!

  SvaraRadera
 5. Härlig dag och Alingsås är ju en sådan mysig stad :)

  SvaraRadera
 6. Men Micke då!!! ;-D ;-D


  Hääärliga bilder, Lisa!

  SvaraRadera
 7. När jag idag sitter och kikar på din sköna försommarsöndag är det svårt att inse att det var så varmt! Fy, så fort det ändrade sig, man hann liksom inte fatta att man skulle njuta så mycket som man borde gjort!

  SvaraRadera
 8. Får bara hoppas att sommaren återvänder så inte det kommande kallvädret stannar i veckor framöver. Har hänt förr, men så får det inte bli i år. Nej, nej!


  Hälsn. Ulla på Mellangården

  SvaraRadera