onsdag 18 april 2012

Opsa

Jag är mycket stolt över att kunna presentera: Mönstret på Opsa!

En teststickerska är helt klar och två pysslar med stola-varianten av samma mönster.
Men eftersom jag fått bekräftat att diagrammet stämmer och att det går att sticka efter blir detta som ett förhandssläpp.

Jag kommer att uppdatera mönstret med fler bilder samt fler detaljer om stola-varianten, men det går bra att börja sticka redan nu. Fotona väntar på bättre väder, men jag hade inte riktigt tålamod att vänta på björkarnas musöron längre... Så här är den - sjalen som föddes ur ett sjok av lyxig slätstickning!
Opsa

Så här gick det till när Opsa blev till:
Jag fick ett garn i mina händer. Det kom från Easyknits och heter Splendor. Jag blev lite förälskad minst sagt. Garnet behövde stickas, skina, skifta i solljuset och jag började sticka. Slätstickning. Triangelsjal. Min fiffigaste kantmaska... Och jag stickade på och tänkte att "avslutningen löser sig väl". Men jag hittade ingen sjal som dög. Inte en enda lövkant såg ut precis som jag hade tänkt mig. Så påsken 2012 blev en helg med många rutiga papper, mycket matematik och stickade löv. Det blev Opsa.
Hoppas du tycker om den lika mycket som jag gör.

Mönstret finns på både engelska och svenska.
Du väljer vilket när du laddar ner pdfen.

57 kommentarer:

 1. Du är grym Lisa!

  SvaraRadera
 2. Lägger till ett till mönster på att-göra listan. Jättesnygg...

  SvaraRadera
 3. Så fint Lisa! En ny succé! Kram till dej finis!

  SvaraRadera
 4. Ninaninaninana - trallar på i samma takt som jag stickar...

  SvaraRadera
 5. Jag älskar Easyknitsgarnerna, men har inte testat splendor än. Kanske blir ett inköp till mönstret! Jättefin sjal!

  SvaraRadera
 6. Anonym10:28 em

  Är mönstret på svenska?

  SvaraRadera
 7. Jättesnygg! den är redan på min "vill sticka" lista. :)
  KRAM

  SvaraRadera
 8. Helt underbar!! Lägger också till den på...att göra listan! Kram!

  SvaraRadera
 9. Så vacker den är!

  SvaraRadera
 10. Den är väldigt vacker! Och jag tror att jag älskar lövmönster lika mycket som du :)
  Får helt klart komma med bland mönster som någon gång ska stickas.

  SvaraRadera
 11. Anonym10:05 em

  Hej! Kan man köpa dina mönster någon annanstans än på Ravlery?
  Mvh Veronica

  SvaraRadera
 12. Åh, den är jättefin! Jag ska absolut sticka mig en egen :)

  SvaraRadera
 13. Åååå Lisa vad du är fin och bra! Sjalen är riktigt riktigt fin.

  SvaraRadera
 14. Jättefin =) Den hamnar på listan! Och vilket fint garn!

  SvaraRadera
 15. Oj vad snygg, den måste nog hamna i kön! :)

  SvaraRadera
 16. Finns mönstret att köpa något annat ställe?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Boel - Nej, Opsa finns bara att köpa direkt från mig via Ravelry än så länge. Men maila mig på visalisa (a) gmail så kanske vi kan lösa det?

   Radera
 17. Anonym1:57 fm

  Hej!
  Hur kan jag köpa detta mönster av dej?
  Det går ej på ravelry sida,finns ingen köp knapp att trycka på
  Eller vet du någon annat garnsida som säljer detta mönster?.
  Tacksam för ett svar av dej om detta mönster.
  Mvh Maria.

  SvaraRadera
 18. Anonym8:05 fm

  Hej
  Skulle vilja köpa Opsa mönstret av dig!
  Med vänlig hälsning Carina

  SvaraRadera
 19. Nice Blog. Thank you so much for sharing this informative blog.
  Website Development Company in Delhi

  SvaraRadera
 20. Thank you so much for sharing this informative blog.
  Offshore VPS

  SvaraRadera
 21. Nice Blog, thank you so much for sharing this amazing blog. Visit for
  garmin customer service number

  SvaraRadera
 22. friendly executives help professionally with best solutions. Keep posting

  netgear router support number

  SvaraRadera
 23. Anonym8:54 em

  friendly executives help professionally with best solutions. Keep posting
  spectrum customer service number

  SvaraRadera
 24. Det kom från Easyknits och heter Splendor. Jag blev lite förälskad minst sagt. Garnet behövde stickas, skina, skifta i solljuset och jag började sticka. Slätstickning. Triangelsjal. Min fiffigaste kantmaska... Och jag stickade på och tänkte att "avslutningen löser sig väl". Men jag hittade ingen sjal som dög. Inte en enda lövkant såg ut precis som jag hade tänkt mig. Så påsken 2012 blev en helg med många rutiga papper, mycket matematik och stickade löv. Det blev Opsa
  tutuapp

  SvaraRadera
 25. Norton Error 8504 100 emerges and crashes the active program window; your PC will keep crashing often whenever you’ll try to run the same program and the error 8504 100 will keep showing. The windows will run slowly and the response to commands will be slow.

  SvaraRadera