lördag 31 mars 2012

respekt

På förekommen anledning fick jag orsak att förklara vad jag menar med ordet respekt idag. När jag skrivit klart läste jag det jag skrivit och kände mig riktigt nöjd. Så för att hitta tillbaka till orden, för att visa mina föräldrar att jag ibland hänvisar till den uppfostran jag (trots allt) tydligen tagit åt mig och för att dela diskussionen om respekt även med de som "bara" läser min blog:

Mina föräldrar sade till mig att man får tycka vad man vill, och man får säga vad man vill, men bara för att man kan betyder det inte alltid att man ska. Och om man ändå vill kan man säga eller göra på ett sätt som inte sårar andra.
DET är min personliga definition på ordet Respekt.

9 kommentarer:

 1. Väldigt kloka ord,som jag önskar att alla kan ta till sig.

  SvaraRadera
 2. DET kan jag skriva under på!

  SvaraRadera
 3. En får tacke för referensen
  :-)

  SvaraRadera
 4. Mycket sjysst förklaring! Den säger det mesta utan att bli någon pekpinne.

  SvaraRadera
 5. Jättebra förklaring! Hoppas ALLA tar till sig dessa kloka ord, och försöker leva efter dem. <3
  Kram

  SvaraRadera
 6. Eva Helena2:07 em

  Vilka kloka föräldrar du måste ha haft!

  SvaraRadera
 7. Och respekt är inget man får utan något man förtjänar.
  /Ingrid

  SvaraRadera
 8. Och respekt är inget man får utan något man förtjänar.
  /Ingrid

  SvaraRadera