torsdag 29 mars 2012

på sjukhuset

Jag har varit på sjukhuset. Men jag är inte sjuk. Jag blev inbjuden att ha stick-verkstad, stickcafé eller bara stickspirationsträff på lekterapin vid Drottning Silvias Barnsjukhus.
De hade samlat ihop alla lekterapins skänkta, stickade dockkläder och satt ihop en helt fantastisk inspirationsvägg inför sticktemat! Jag tog 17 foton - minst.
Det är inte alla arbetsdagar som ser ut så här... Några påbörjade stickningar att prova i. Min randiga stickning närmast kameran och korgar fulla med garn över hela bordet!

Till lekterapin kommer barn och leker och pysslar med allt möjligt och har man sjukhuset som deltidshem, som det är för en del av de här barnen finns självklart en lekmiljö som är ett sjukhusrum i miniformat. Jag är imponerad av lekterapins verksamhet. Inte bara i miljö, pyssel, lek och aktiviteter, utan av personalens vänliga attityd, det vänliga välkomnandet av alla och hur man blir en del av den vänliga miljön samma stund man sagt hej.
Och så hittade jag en stor väggbonad där jag blev kär i en fågel i taget. Underbara.
Tack Lekterapin för inspirerande timmar hos er! Även om vädret var lite för vackert så att lite för många ville sitta i solen snarare än att gosa med garn, men några räta maskor, löpöglor och virkade mojänger blev det allt!

6 kommentarer:

 1. Javisst är lekterapin på DSBUS underbar. Man blir glad tycker jag bara man kommer innaför väggarna. Bara "löparbanan" i korridoren bort till lekterapin gör att en förväntan byggs upp tycker jag. Lyckost dig som fick vara där och sticka :)

  SvaraRadera
 2. Vöäggbonaden tror jag är Inger Åberg. Det ser ut som det iaf:)

  SvaraRadera
 3. Ja, det måste vara Inger Åberg, jag gillar hennes figurer!

  SvaraRadera
 4. åh, verkar ha varit mysigt värre.

  kanske går att göra nåt liknande med större barn (ung cancer tänker jag på då :)

  SvaraRadera
 5. Lekterapin är jättefin där, iofs var det några år sedan vi var där med vår dotter, men vi uppskattade det väldigt mycket.

  SvaraRadera