måndag 19 mars 2012

knappar

Ibland är man extra tacksam. Som när det dimper ner ett paket med en hel påse osorterade knappar i brevlådan som jag fått av U "bara för att jag gillar knappar"! Wow! Tack!
Min knappsamling börjar bli ganska diger och den här skatten fyllde på. Det är en present i sig att få "osorterade" knappar för det betyder att jag får sortera dem, och det är ju halva nöjet!
Jag häller ut dem på en stor bricka och sitter och plockar, räknar, kategoriserar och skattletar...
Där finns en hel del ganska "vanliga" knappar, mest plast i grått och brunt ni vet, men när man hittat sex exakt likadana och börjar föreställa sig koftan eller tröjan de skulle kunna passa i... Då kan alla knappar vara skatter. De kommer ju inte till sin rätt förrän de är i rätt sällskap!
Knappar som alltid kommer till sin rätt är pärlemorknappar! Det fanns många i den här påsen. Jag är extra svag för de största fyrhåliga. Särskilt de lite äldre som är härligt tjocka, tunga och lite rundare i kanterna...
Sen hittade jag fler favoriter. Bulliga gröna knappar gör vem som helst lite gladare.
I kategorin träknappar fanns flera ljuvliga sorter.
Och så hittade jag flera udda men tokfina fynd. De två mörka längst fram är av trä och har ett blommönster i relief som är så svag att det nästan inte syns. En svart porslinsknapp känns extra lyxig. Grovt borstade metallknappar som skiner vitt om ljuset faller in från sidan...

TACK! Jättetack Ulrika för denna knappskatt! Jag ska se till att inte sortera färdigt på länge. Jag ska njuta en stund då och då...

(Det var samma Ulrika som gav mig förra knappskatten. Så nu kommer säkert 25% av Alla mina knappar från henne. Om du nånsin behöver knappar till ett projekt Ulrika, så får du tillbaka de som passar av mig!)

1 kommentar:

  1. Ååå nu blev jag avis. Längtar riktigt efter en loppisrunda.

    SvaraRadera