onsdag 28 mars 2012

kall sås

I blog-följetongen "Lisa leker med maten" har vi idag kommit fram till avsnittet kall sås.
Kall sås kan man ha till allt. Doppar man saker i den kallas den dipp, lägger man den intill maten på tallriken heter det sås, häller man den på salladen säger folk dressing. I torpet geggar vi gärna ihop geggor att ha till mat och jag har redan skrivit om hur man kan göra geggamoja av crème fraiche och fetaost. Det är en av våra bästa kalla såser.
Sen fick vi besök av J som åt middag här och vi värmde laxbitar i ugnen. Till laxen åt vi potatis och kall sås och J rörde ihop crème fraiche med (håll i er nu) ... MANGO CHUTNEY!

Lax med Chutneymoja (Det är så den heter nu) var en smaksensation och vi lovade oss själva att äta Chutneymoja till allt Chutneymoja vore gott till. Det har tyvärr lett till att vi kommer att drabbas av skörbjugg snart då Chutneymoja, liksom feta-geggamojan går att äta till allt.
I kväll åt vi den till grillat kött. När jag blev snackssugen doppade jag knäckebröd (Har ni inte upptäckt Fäbodknäcke Surdeg ännu så är det också ett tips) i mojan och kunde nästan lura mig själv att jag åt chips med dipp igen... Härom dagen doppade jag en morot i Chutneymoja - Också jättegott. Som lyxig förrättsgegga på en bit pumpernickel skulle det säkert också passa.
Skyll nu inte på mig när ni blir beroende av Chutneymoja. Det var vännen J som la den på laxen...

13 kommentarer:

 1. Kristina9:59 em

  Det låter urläckert! Vi gör en röra med creme fraiche och sweet chilisås, som också är god till nästan allt....

  SvaraRadera
 2. Jag använder mango chutney i allt möjligt. Gött gött!

  SvaraRadera
 3. Jag gör och säljer rabarberchutney. Den är beroendeframkallande!

  SvaraRadera