fredag 10 februari 2012

aj då

Minns ni den här?
Durrow. Jag bloggade den när den var klar 2008 och har varit stolt över den sedan dess. Men den hängde ut sig. Lång, bred och oformlig. Den blev för alldeles stor och blev därför inte använd.

Så jag blötte. Jag värmde. Jag lade den mellan blöta, varma handdukar. Jag tvättade den på ullprogrammet (kallt vatten men med lite tvättmedel). Jag doppade den i lite varmare vatten. Jag doppade den i för varmt vatten. Men den ville inte tova ihop sig alls. Inte ens så där lite lagom som jag ville. Så jag tvättade den i maskin på 30 grader. Aj då.
Nu finns den liksom inte mer. Undrar vad jag kan göra med grått, tjockt, tovat tyg... Tofflor kanske.

8 kommentarer:

 1. Tofflor eller sittdynor i värsta fall kan det bli sulor/Marie

  SvaraRadera
 2. Sittdyor kanske? Synd oberoende på en så fin tröja :/

  SvaraRadera
 3. Man kan ju ger bort den till ett barn?

  SvaraRadera
 4. Ärmmuddar eller en liten väska, kanske med färgglatt broderi? Sy om till tumvantar? Tråkigt för en fin tröja men det finns möjigheter!

  SvaraRadera
 5. Jag förvandlade en extremt misslyckad, hoptovad stickning som dessutom hade vridit sej ("biased" säger man på engelska) till ett laptop-fodral som även fungerar som sittdyna. Min man tycker att det är en de bästa saker jag någonsin stickat och han har fått många frågor om var han köpt detta läckra, designade datorskydd ;-)

  SvaraRadera
 6. En väska borde det väl kunna bli. Med några snygga detaljer får den ett nytt liv.

  SvaraRadera