måndag 13 februari 2012

helg i Höganäs

Stickning är vila. Jag säger det så ofta. Att ta fram garn och stickor, eller ibland bara att tänka på garn och stickor, låter mig fokusera på vad jag vill i stället för vad jag måste. Det ger mig en stunds ledighet från ett jobb som är häftigt och bra, men som följer mig om nätterna, om helgerna och var jag än är, eftersom det till så stor del bygger på mina tankar och formuleringar.

Därför är stickning vila. Jag har vilat i ett rasande tempo hela helgen.

Lena har en jättesöt garnbutik i Höganäs och dit kom jag på lördag förmiddag för att hålla kurser. I lördags tryckte vi in 15 persorner runt långbordet mellan garnhyllorna och tittade på pyttesmå variationer som innebär stor effekt.

Olika ökningar, minskningar, kantmaskor, uppläggningar och avmaskningar. Aldrig har en så liten provlapp tagit så lång tid...
Men oj så roligt vi hade! Extra roligt att träffa ett par stickerskor från onlinecafét som jag inte träffat på riktigt innan!

Sen blev det lyxig lördagskväll. Först en skrattande middag hemma hos Lena och sen fick jag lägga mig i ett moln. Sängen (och kudden!) i mitt lilla rum på tokmysiga lilla hotell Köpmansgården var som att bädda ner sig i ett litet hörn av himmelriket. Synd att jag skulle upp tidigt på söndagen...
Eller nej, det var inte synd. För söndagen blev lika rolig! Först en gudomligt skön, varm dusch och en mysig, god och lyxig hotellfrukost. Sen var det dags för kurs igen - nu om mönster på engelska, och i ett huj hade vi byggt om den lilla butiken till en högteknologisk föreläsningssal... eller vi lyckades åtminstone koppla in en projektor. Och i ett huj gick vi igenom en massa engelska termer och förkortningar och snart satt deltagarna och bläddrade girigt i engelska stickmagasin och pratade om Ravelry och Knitty! Hurra! Jag kände mig lite som om jag invigt några fler medlemmar i en mycket vänlig sekt.

På tåget hem satt jag med jättemjukt garn i händerna och bara log. Och även om jag på bara ett och ett halvt dygn hann sakna både fästman, vovve, katter och torp, så var det en nyttig och vilosam helg i all action. Tack Lena! Jag hoppas jag får göra om det!

8 kommentarer:

 1. Nämen oj vad synd att jag missat detta. Hade ju iaf kunnat titta in och sagt hej. Har ju inte heller träffat dig irl även om jag är en trogen följare av blogg mm :)

  Kul att höra att ni hade det bra.

  SvaraRadera
 2. Anonym11:45 em

  Tack Liza!
  Min bästa kurs på år och da'r!!
  Inspirerande till tusen..
  Tacksam deltagare/ Agneta

  SvaraRadera
 3. Anonym6:06 fm

  Tack själv Lisa. Tycker också att det varit en helt underbar helg. Detta skall vi helt klart göra om

  Glad & trött Arrangör / Lena

  SvaraRadera
 4. Hej Lisa, jag blir jättenyfiken på vad du jobbar med efter att ha läst ditt inlägg om Höganäs? Sen gillar jag ditt inlägg om upphovsrätt, det är en fråga som ibland kommer upp när man gör egna mönster. Jag kommer att hänvisa till dig vid behov. Tack för jobbet du lagt ner! ;)

  SvaraRadera
 5. Synd att jag missade detta. Hade varit roligt att vara med. Hotellrummet såg jättemysigt ut. Vissa garner kan jag köpa bara för att klappa på. *skrattar*

  SvaraRadera
 6. Ulla PE4:48 em

  Hej! Jag måste fråga om det var du som var ute och gick med din hund i Tollered idag? Det var i så fall jag som pratade med dig och hunden (som hade en strumpa över en skadad tass). Jag tyckte du såg bekant ut, men i själva verket har vi en gemensam bekant, Elisabet G, som tipsade mig om din blogg. Jag stickar också!

  SvaraRadera
 7. Hej Ulla, nej det var inte jag då jag varit inne i Göteborg och jobbat idag. Kul med fler stickerskor i Tollered! Kom gärna och hälsa på i vårt torp ovanför lilla Angsjön!

  SvaraRadera
 8. Ulla PE6:16 em

  Det lustiga var att hunden också var en amstiff! Tack!Skulle vara kul att titta in nån dag :)

  SvaraRadera