måndag 16 januari 2012

tuff musik

Stor täckjacka, men inga vantar. Smala, frusna fingrar. Smala jeans och stora, slitna vinterkängor. Spretigt hår och dyra, stora hörlurar. En typisk tonårspendlare med den typiska måndagsmorgonblicken i fjärran. Han ser lika trött ut som jag känner mig. Jag huttrar till för att han ser ut att frysa.
Han slår sig ner bredvid mig och pendeltåget skakar igång igen, på väg in mot Göteborg.
Hans lurar spiller musik. Många tuffa lurar gör ju det. Särskilt när man spelar musik väldigt, väldigt högt. Hans lurar spiller Chopin. Det är mer oväntat.

Hela vägen in till Göteborg idag lugnades stressen och mina andetag av svagt pinglande, klassisk pianomusik intill mig. Dagens mest oväntade glada överraskning - hittills.

1 kommentar:

  1. Åååh, jag blir alldeles varm i hjärtat av att det fortfarande finns tonåringar som lystnar på klassisk musik.

    SvaraRadera