söndag 22 januari 2012

efit

Ett foto i timmen (EFIT) idag. Fler deltagare hittar du här.
8.57 Vaknar. Hunden får inte ligga i sängen, men när husse gått till jobbet och jag sover passar han på att smyga upp. Det är rätt gosigt att vakna med honom nära, nära dock. Har inte hunnit ställa in skärpan för dagen och tänker att kaffe, glasögon och en blöt hundpuss nog ska få igång mig...
10.00 Vi är ute och skottar en gång. Husdjuren kan inte riktigt bestämma sig för om de älskar eller hatar snön, men de hade i alla fall roligare än jag hade med skyffeln. (Det gick inte att avgränsa till ett foto, så kl 10 är ett helt album!)
11.00 Mår lite hängigt så vi har bäddat ner oss i soffan i alla filtar vi hade tillgängliga.
12.00 Vi har inte rört oss ur fläcken. Men jag har plockat fram stickningen. En Fuse i Semilla. Måste komma igång med lite saker under eftermiddagen sen...
12.50 Egentligen hade jag velat gå ut i allt det vita vackra på långpromenad. Men jag mår helt enkelt inte tillräckligt okej för det. Nu är i alla fall kaminen tänd och diskmaskinen urplockad. Heja mig.
13.55 Skulle så gärna orka laga en massa mat eller vara ute i vädret, men det går inte idag. I stället ser jag till att kaminen sprakar och drar på mig ännu en kofta...
14.00 Triumf! En ENORM ansträngning, men jag var tvungen att hämta veden, och det kändes lättare att flytta pudersnö än att pulsa med vedsäcken, så jag skottade ända till vedboden! Heja mig! Nu ska jag kollapsa i soffan med stickning igen som belöning.
15.00 Lilla damen har kommit in och kråmar sig för att jag ska gosa med henne, i stället för att bara fokusera på stickningen.
16.00 Har druckit te hela dagen. Varierar med en hemmagjord capuccino. Känns lyxigt.
17.00 Föreslog för Rolff att han skulle gå ut en sväng med mig, mest för att slita mig själv ur soffan. Han brukar reagera på ordet "ut" med att skutta upp i ett huj. Han svarade ett "mrrrrrf" och borrade ner nosen i soffan. Jag tar det som ett tecken på att jag också ska stanna här. Snart dags att börja laga mat...
18.00 Dagens tråkigaste bild. Börjar laga mat. Det blir vildsvinsskavsgryta.
18.53 HUSSE ÄR HEMMA! Alla blir glada (och kameran gav Rolff laseröga).
20.00 Eftersom jag stickar i ett tjockare garn får vi prova då och då så att fästmannens Armas kommer att passa. Den är Lite för tajt i halsen fram för min smak, men jag tror det går att åtgärda.
21.00 Bilden blev alldeles grynig. Det är kväll. Vi är på väg i väldigt tidig säng, så den fina tröjan får bli dagens sista bild. Godnatt vänner!

14 kommentarer:

 1. Ser ut som en stor hund

  SvaraRadera
 2. Och albumet är helt ljuvligt! :-)
  Så mycket snö ni har! Här är det knappt att det täcker marken.

  SvaraRadera
 3. Vilka söta djur du har och visst är det mysigt att ha sällskap av fyrbenta vänner i sängen

  SvaraRadera
 4. Kul med husdjuren. Mysigt med en stor hund att sova bredvid. Och va härligt med så mycket snö. Hoppas du får en trevlig dag.

  SvaraRadera
 5. Lite skojigt med två kommentarer som tycker Rolff är Stor... Han är ju en liten skit som bara når mig till knät. Fast när han är nära, nära när man tar kort ser han större ut.

  SvaraRadera
 6. Fuse är sååå snygg och den kommer att bli extra snygg på dig!

  Pussa Rolffen från mig!

  SvaraRadera
 7. Mmmmm, mysigt att vakna med kärleksfulla husdjur i sängen. Delar just nu min med tre katter i varierande åldrar. Den yngsta sysselsätter sig helst med att klättra in i påslakanet och anfalla mina fötter... Men annars är det härligt!
  Mitt råd för fortsatta kvällen är att stanna i soffan med sticket - det mår man bra av på alla sätt!
  //Tinna

  SvaraRadera
 8. Härligt med lite bonusbilder i form av ett helt album. Krya på dig!

  SvaraRadera
 9. Tittar in på flera bilder av din dag.

  SvaraRadera
 10. Kikar in igen för att se resten av din EFIT dag, ibland ska man bara lyssna på kroppen o stanna där man är :-)

  SvaraRadera
 11. Spännande stickning! Undrar just hur den blir när den blir klar!

  Krya på dig nu!

  SvaraRadera
 12. Vilka söta hundar har du.Det är så mysigt att sitta bredvid och sticka.

  SvaraRadera