söndag 25 december 2011

julklappskavalkad

Sambo jobbar. Julafton, juldagen och annandagen. Det ställde liksom traditionerna lite på huvudet och vi firade som mest den tjugoandra i stället. Ingen Kalle Anka och ingen Karl Bertil, men julmat, julgran och julklappar. Mamma är på besök i en vecka och var med hos Sambos föräldrar där även Sambos mormor firade med oss. Svåger och hans V firar hos sig i år, så på fel dag i decimerad tropp firade vi en mysig dan före dan före dan...
Nej, det är inte synd om mig för det, men visst känns det alltid lite mysko när julen liksom planerar sig själv på nåt vis som bryter traditioner. Igår, på själva julafton hälsade mamma och jag på Sambos mormor. Sen såg vi både Kalle och Karl Bertil, men det kändes inte som julafton ändå.

Men det kan ha varit bästa julklappsjulen den här sidan millennieskiftet - både med vad jag gav och vad jag fick. Tre stickade och en snart-stickad klapp gav jag bort i år. Sambos tröja har jag redan berättat om och mammas kofta ska få en egen blogpost när jag lyckats fota den lite mer.

Två stickade klappar öppnades utan att jag var med. Svåger fick en Smarge i Andes som jag hoppas han tyckte om och den fotade jag på Sambo innan den slogs in i paket.
Svägerska V fick ett par halvvantar i Broken Seed Stitch som jag helt glömde att fotografera, men nästa gång vi träffar dem kanske jag kan få till några bilder.

Mina julklappar gick inte av för hackor i år. Av svärföräldrarna fick jag och Sambo en mycket efterlängtad och nu älskad espressomaskin. Det är magiskt att få en egenkomponerad latte på morgonen!
Snygg är den också... Och mina presenter från Sambo är Ännu Bättre! Är ni beredda? Ska jag visa vad jag fick? Lovar ni att inte bli alltför avundsjuka? Titta!
Stickornas Rolls Royce deluxe och med Visalisa ingraverat! Det är en 3,75mm, 80 cm lång och den är alldeles, alldeles perfekt. Han är väldresserad och omtänksam min Sambo.
Sen fick jag även ett Harry Potter Lego Xbox-spel som jag önskat mig. Jag är barnsligt förtjust i Lego-spelen. De är också barnsliga. Och tokroliga.

Bästa klappjulen nånsin. Nu har vi mysdagar jag och mamma. Promenad, TVspel, espresso, glögg, kakelugn, kattgos och lite jobbpyssel ibland när vi orkar.

Jular är bra på olika sätt. Den här blev också bra, men jag saknar Sambo. Jag längtar efter en jul som blir Vår Jul som Vi Vill Ha Det - en annan gång. Då är julklapparna mindre viktiga och samvaron viktigare...

2 kommentarer:

  1. God jul på dig Lisa!! Härliga julklappar du fått. Är lite nyfiken på stickorna du fått, är de i trä och var fick han tag på dem?! *ler*

    SvaraRadera
  2. Vad lyxigt med både espressomaskin och lyxstickor :)

    SvaraRadera