lördag 31 december 2011

det vackra bordet

I svärföräldrarnas hem stod ett bord. Ett litet pelarbord med tre lådor. Eller ett Schatull som de kallade det. På det stod en klocka som nu pryder vårt matrum. Det var nära att bordet hamnade på loppis, men det klarade inte mitt hjärta, så det har bott hos oss. Det får inte plats hos oss utan har fått skämmas i ett hörn, men jag älskar det ju!
Rolff är också liten och nätt och fin i sin tröja, men titta på bordet!

Det är nybarock. Jag gissar sent 1800tal. Det är det perfekta lilla laptop-skrivbordet vi inte behöver, men har. Hela framstycket är fronten på en stor, dold låda. De två upphöjda hörnen baktill är också lådor man drar ut åt sidorna. Tokpraktisk, liten, nätt och vacker... Men den får inte plats här.
Så nu undrar vi om någon annan blir förtjust i det. Vi kan tänka oss att sälja det, men inga skambud tack. Jag har kikat runt och 1000 kronor vore billigt men okej. Om någon vi känner ser detta och skulle vilja ha det kan vi tänka oss att låta det bo någon annanstans på obestämd tid, så länge vi får hälsa på det ibland. För det behöver få pryda en plats igen. Inte skämmas i ett hörn utan att egentligen få plats...

UPPDATERING! Bordet har hittat ett nytt hem och flyttar dit så fort dess nya matte kan hämta! Hurra!

(Jag kommer nog inte att skriva nån årskrönika, men någon liten betraktelse om tid och år och sånt blir det nog. Nästa år.)

3 kommentarer:

 1. Ååååå vilket underbart bord!! Otroligt snyggt!
  Sånt där bord man helst lägger örat mot så man kan lyssna till dess livshistoria.
  Men vi har inte heller plats. :(

  SvaraRadera
 2. Herre jösses vilket vackert bord! Spontant känner jag att det skulle kunna få bo hos mig...jag GÖR plats om det inte finns. Mycket på gång här hemma och jag gillar stilen :-)

  SvaraRadera
 3. Mi mejor opción sigue siendo la versión en dos tonos de acero y oro amarillo del Santos, que creo que no solo es elegante,replicas rolex sino que también está muy en línea con la forma en que percibo el carácter de la marca Cartier. Si ya tiene un reloj Cartier Santos que le gusta, no estoy seguro de que haya una razón importante para actualizar a menos que la carcasa más delgada sea algo que haya estado buscando. Para aquellos que no han tenido un Santos en su vida, Cartier les dio a muchos de ustedes una buena razón para mirar. Con el brazalete y el tamaño más delgado,replicas de relojes Cartier ha creado oficialmente otro reloj formal / vestido no redondo muy atractivo.

  SvaraRadera