måndag 5 december 2011

Den här bloggposten innehåller nötkräm


foto: UNICEF

”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp."

3 kommentarer:

 1. Jag har köpt julklappar från deras gåvoshop till mina föräldrar. De önskar sig inget och istället för att köpa en massa skit de ändå inte till ha så köpte jag därifrån istället. Något jag tror att de kommer att uppskatta mycket! Också något jag vill uppmana andra att göra!

  SvaraRadera
 2. Eva Helena4:42 em

  Man kan köpa Unicefs julkort också. Det har jag gjort.

  SvaraRadera
 3. Unicef är ett favoritställe att handla julklappar på. Jag brukar ge bort vaccin och allt möjligt. Mycket bättre än att bara fylla på med prylar hos alla!

  SvaraRadera