söndag 13 november 2011

smarge in progress

Mönstret syns inte så bra på fotona som i verkligheten på min röda Smarge. Så jag kände att jag behövde prova den och visa den i ett annat garn - och den är lika mysig i den här varianten! Den ser verkligen annorlunda ut på stickorna än den gör blockad sen, men här syns i alla fall mönstret tydligt. Sick-sack. Enkelt men effektfullt.
Har även sett en med lite fler maskor och några fler varv i det lite tunnare Manos Silk Blend (på lika stora stickor) och den blev en fluffigare variant. Den här blir en present till en man och jag tror verkligen den blir skitsnygg när den är blockad och uttänjd som det är tänkt.
Lite senare: Nu har jag maskat av. Tänkte visa hur den ser ut innan blockning. Den blir lite tajt två varv om halsen så här, och jag är ute efter ett lite annat sorts tyg... Så nu åker den i badbaljan innan den spänns upp och får sin färdiga form.

2 kommentarer:

  1. Snygg! Resultatet ser nästan vävt ut. Gillar skarpt.

    SvaraRadera
  2. Riktigt schysst måste jag säga. Man ser verkligen det fins mönstret bättre i denna grå färgen.

    SvaraRadera