torsdag 17 november 2011

kurser och skamlös reklam

På lördag håller jag kurs i hur man kan tänka när man designar sitt eget stickade drömplagg. Det utgår från vilka mått jag använder och hur jag räknar på stickfasthet och önskad passform, och sen leker vi med och räknar på deltagarnas egna idéer utifrån skisser de har med sig. Det ska bli skitkul!

Men så berättade jag om detta för en vän i en annan del av stick-Sverige som blev alldeles till sig och ville att jag skulle hålla kurs DÄR. Nu håller jag just den här för Studieförbundet Vuxenskolan, men upplägget och innehållet är förstås mitt eget. Så jag tänkte att jag kanske kan erbjuda mina tjänster lite... annanstans.

Nu finns det alldeles galet många fantastiska stickerskor i vårt avlånga land som håller kurser i allt möjligt kreativt, så om ni bara ser er omkring kan det mycket väl hända att den kurs du söker pågår i din egen hemkommun.

Men OM du skulle ha tillgång till en lokal, en liten ersättning och resepengar till mig, så är jag beredd att hålla kurser även annanstans om någon är intresserad. Det gäller bara att få almanackan att räcka till. Kanske kan jag bara dyka upp på er syjunta som kan ha ett litet tema för kvällen?

Jag har lovat en ledig helg efter nyår till Stickamera och en kurshelg (som är på planeringsstadiet), men kanske vill ni anlita mig? Jag kan tänka mig att komma och stickspirera på lite olika sätt. Förutom kursen ovan håller jag även kurser och workshops i att förstå mönster på engelska (och lägger mig på den nivå gruppen vill), i små detalj-ändringar som gör ditt stickade projekt till ditt eget, i flät-teknik och hur man kan tänka när man komponerar flätmönster, i att förstå diagram och spets-mönsterkonstruktioner...

Jag drömmer om en karriär som inspiratör och lärare då det häftigaste som finns är att lära sig nytt (även allt jag lär mig av fantastiska stickerskor!) och att se den där "aha-upplevelsen" i en deltagares ögon slår allt!

Det här är väldigt osvenskt av mig, men jag tror jag har inspiration att bjuda på, och jag vet att det finns en massa stickerskor där ute som kan mycket mer än de tror. De är de häftigaste att möta... När man ser någon om- och upp-värdera (är det ett ord?) sin egna kunskap och räta på ryggen lite extra... Det är stort!

8 kommentarer:

 1. Anonym9:22 em

  Hej Visa Lisa, jag ser redan fram emot 3 dec och spetsstickning. Det låter som en väldigt bra idé med förstå-engelska-mönster kurs för det finns så många fina mönster som jag vill prova men förkortningar och förklaringar förbryllar mig. anmäler mig genast om det blir i Göteborg!

  SvaraRadera
 2. Garnvindan! Den kursen har jag hållit i fyra terminer på SV redan! Och jag kan nog övertala dem om att köra den till våren också. Lovar du att dyka upp? ;)

  SvaraRadera
 3. Maria L10:02 em

  Kommer du ända till Gotland;)
  Kram från en bloggläsare

  SvaraRadera
 4. Visst kan jag åka till Gotland - om nån har plats för mig och hjälper mig hitta bästa resväg och datum. :D

  SvaraRadera
 5. Anonym10:23 em

  Hej Lisa!
  Gick några "småkurser" på Grötö med dig, och det var jättekul. MEN - det gick så fort, då vi inte hade så mycket tid, så jag hade lite svårt att hänga med. Och ffa komma ihåg efteråt vad vi gjorde. Jag skulle gärna vilja göra samma sak igen, men i mycket långsammare tempo. Har du något sådant på gång? Alternativt om jag samlar ihop ett gäng stickerskor en lördag, kommer du till oss då i Borås? Och vad vill du ha i ersättning? Om du vill kan du maila mig på lotta at skutt punkt se.
  Hej från L8

  SvaraRadera
 6. Du får jättegärna komma till Sundsvall och hålla kurs hos mig. Åh, vad kul det skulle vara!
  Synd att det är så långt för dig att åka bara, men det kanske går att samordna med någon annan resa norrut?

  SvaraRadera
 7. Vilken tur att du är osvensk då, för vi är nog många som vill bli inspirerade av dig. Här i Dalarna t ex vill vi det, men som Cina nämnde det kanske går att samordna med annan ort om det blir långa resor för dig..?

  SvaraRadera
 8. Anonym9:57 em

  Det har jag visst missat, men jag ska vara på hugget i vår om det kommer i katalogen!

  SvaraRadera