lördag 5 november 2011

hantverk och lanthandel

Idag åkte jag till Sollebrunn för att gå på hantverksmässan. Fast jag tjuvstartade med en liten stickträff på Café Kaffekoppen. Mysigt att träffa några likasinnade en stund, även om det kliade väldigt i näsan... Christina hade nämligen med sig en härva ljuvligt vitt garn hon hade spunnit - av sina angorakaniners päls. Jag kan bara konstatera att hur mycket min katt-allergi än gått över så är jag fortfarande fasligt allergisk mot kaniner.

Sedan gick jag och svärmor och svärmorsmor på hantverksmässa. Där letade jag julklappar, men lyckades bara köpa ett halsband till mig själv... Typiskt.

Men jag träffade också på mina nästan grannar Zachrisson från fantastiska Mysten som sålde sina fårprodukter. Nu fick jag äntligen chansen att klappa på det Nya Garnet som de spinner i det nya spinneriet Ull i Väst där flera små gårdar gått samman och kan spinna garn. Fantastiskt! De två kvaliteter jag kände på från Mysten var magiskt fina! Jag ska definitivt göra mig ärende dit nån dag och prata garn och stickning med Margareta - och köpa garn!

I stället för att åka direkt hem efter att ha klappat på allt från halmtomtar och lerkrus till lapptäcken och smideskrokar åkte vi till Stora Mellby. Det hade annonserats att det var loppis där, och det visade sig vara i det lilla lanthandelsmuseet. Så många gånger har jag åkt förbi denna lilla pärla utan att titta in! Det yttre rummet hålls som lanthandelsmuseum. Här är inget till salu, men allt är ögongodis.
I det inre rummet såldes allt mellan himmel och jord i loppisformat. Men jag kunde inte se mig mätt i lanthandeln. Färg, form, grafisk design och varor som knappt finns längre! Läskpapper och grifflar, mustaschkammar och tomteskur. Och allt kändes både som en svartvit pilsnerfilm och som en färgglad dröm!
Lägg märke till snör-hållaren i taket!
Och titta! En hel väggdisplay fylld med "Härvans färger". Synd att de inte var till salu...
När jag väl kom hem hade jag tänkt fixa med både ditt och datt, men jag har bara stickat. Och stickat. Dessutom på en sjal till mig själv. Nu vankas snart middag och ett glas rött och Älskling har tänt i bastun. Härligt! Det blev en mycket ledig lördag.
I morgon ska jag planera kurser och göra lite mer än bara sticka. Lite.

1 kommentar:

  1. What a great idea you have shared here. Thanks a lot for sharing this kind information. I am fully enjoyed your blog, simply check out essay writing service offers.

    SvaraRadera