tisdag 8 november 2011

dagens äventyr

Jag vill inte prata skit om tåget. Jag vill att tågen ska funka och vara bästa alternativet. Jag är fortfarande glad att jag inte sätter mig i bilköerna in till stan på morgonen, och det kommer jag fortsätta med. Men det här börjar bli löjligt.

Idag tog jag ett tidigare tåg för att hinna allt jag skulle under dagen. Detta tidiga tåg fick elfel (nej, jag vet inte mer än så) vid Lerums station. Vi hade hunnit ett par hundra meter och sista vagnen stod fortfarande vid perrongen. Där satt vi i nära 40 minuter tills vi fick klättra ut på stegar och sedan hjälpa varandra upp på perrongen. Där väntade sedan... ingenting.

Ingen information. Inget tåg. Så vi sprang som yra höns ett tag, tills nästa tåg rullade in. På det trängdes sedan dubbelt så många passagerare mot vad ett morgon-pendeltåg brukar ha.

Jag tänker fortsätta pendla med tåg. Bil är inte ett alternativ alls för mig, men till och med jag måste erkänna att det här börjar bli löjligt. Jag åker gratis den här månaden, men är inte glad ändå. Resegaranti-pengarna är nu uppe i vad mitt månadskort kostar...

2 kommentarer:

 1. Så dumt! Det måste ju bli väldigt dyrt för alla...
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Anonym8:11 fm

  Under flera år busspendlade jag den korta sträckan mellan Lund och Malmö. Det fungerade sådär - förseningar flera gånger i veckan. Numera busspendlar jag lite längre, men det fungerar klockrent! Bussen kommer ALLTID enligt tidtabellen. På 8 månader har det varit EN försening och då var det tjock dimma, dessutom bad chauffören alla om ursäkt för att han var försenad.

  Vissa bolag verkar få det hela att fungera, för andra går det sämre.

  Jag tycker det är toppen att slippa köra bil till jobbet, när jag sökte nytt jobb var det viktigt att det skulle funka att åka buss.

  SvaraRadera