lördag 1 oktober 2011

STICKAT från 1952

Den här skulle jag ha bloggat för länge sedan, men det har bara inte blivit av. Det är säkert en månad sedan nu, som ett oväntat och omtänksamt paket låg i min brevlåda. Det är Mikaela som hittat ett nummer av STICKAT från 1952. Det är fantastiskt, och det är fantastiskt att hon tänkte på mig och att jag fick den! Tack igen Mikaela!
Det är modehistoria, mönsterhistoria, kvinnohistoria... Jag skulle kunna bläddra fram och tillbaka i den i timmar! Dessutom är flera av mönstren sådana att jag genast vill börja räkna och fundera hur jag ska göra varianter till mig själv.
Poserna, blickarna och plaggen. Jag blir alldeles lycklig.
Det finns även herrmönster. Här står damen och håller ut ett pärlhalsband i en märklig pose, medan den stilige unge herrn bläddrar i en mapp där han verkar ha en hel hög med kartor.
Spetsmönstret i den här koftan är helt fantastiskt! Glöm enkla omslag - här kombineras tekniker vilt för att bilda tre dekorativa hål.
Alla uppslagen är lika vackra och den här tidningen, som är i nyskick, är nu en av pärlorna i min lilla men växande samling vintagemönster.

4 kommentarer:

 1. Jag är så glad att du tyckte om den :) Kram min vän!

  SvaraRadera
 2. Du är så härlig Lisa! Du ser detaljer på ett helt unikt sätt! Ex filmen du rekommenderade igår! WOW! Det var grejor det! Många delar på ett spett! Den kan jag se MÅNGA gånger utan att bli uttråkad. Och likaså med denna tidskrift - du iakttar bredvid s.a.s! Häftigt! /Liisa

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Tar det en gång till
  En underbar tidning Bra årgång
  Skulle vara kul att titta i den nån gång

  SvaraRadera