fredag 30 september 2011

Uppstickaren

För länge sedan... Innan Bokmässan. Innan kräftskivan. På torsdagen förra veckan åkte jag och Åsa till Uppstickaren i Helsingborg. Vi åkte kl 15 från Göteborg och kom hem nån gång mitt i natten. Det är inte varje dag jag åker till Helsingborg över en kväll mitt i en arbetsvecka, men ibland måste man. Det här var ett sånt måste.

Uppstickaren var ett nytt påhitt av Mia som är uppfinnaren bakom Knitbag och Elisabeth som har butiken Tant Thea. Det var en festkväll med god mat och garnshopping från flera garnmärken som fanns på plats. Shopping, middag, stickerskor och inspiration. Precis vad man behöver en höstruskig torsdag i september!

En av kvällens höjdpunkter för mig var när Gina visade vad hon hade i väskan... Hon håller på med en Gratitude! I tjockare senapsgult... Hade jag inte varit designern bakom mönstret hade jag frågat henne vart hon fått tag på det, för det blev jätteläckert i tjockare garn med snyggt definierade maskor. Häftig känsla det här...


Åsa vann en Zauberball och blev så här glad:

Jag köpte två Zauberballar som ska bli en bäbisfilt åt en kollega som går runt med stor mage och ser lycklig ut. Det blir fint att ge henne något hemstickat. Trots modevisningar från M&K, TK Yarns, Nysta, Coats och Uppstickarbrudarna själva som designat en hel kollektion att visa upp, så var höjdpunkten för kvällen de estetelever från textilprogrammet som var kvällens mannekänger, men som avslutade showen med egna alster. De har jobbat en termin med tema garn, och jag tror nästan deras design var tuffast. Mest imponerad är jag av brudklänningen - sydd av återanvända, vita, virkade dukar som kreatörskan själv köpt på loppisar! Vilken idé!

Det var så roligt att träffa flera stycken av Online-caféets stickerskor på riktigt! Det var så skoj att flera kom fram och tackade för både sjalmönster och onlinecafé! Det var så god mat! Det fanns så inspirerande garn, stickningar och stickerskor omkring mig! Det var en riktig festkväll!

Ursäkta bildkvaliteten... Iphone-kameran är bra i dagsljus, men kvällstid och inomhus blir det både grynigt och gult...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar