lördag 17 september 2011

höstmarknad på Mysten


Idag höll Mysten höstmarknad! Det ligger alldeles i närheten av oss, och vi har tagit vara på den kontakten alldeles för dåligt! Mysten är ett litet paradis. Dels såldes egna produkter från fåren, från trädgården, från naturen. Från rönnbärsgelé till fårfioler. Gårdens honung hade ett eget bord, och Holma gård sålde grönsaker i en liten "bondens marknad". Mysten är inte stort, men det drivs med stora tankar och drömmar och är så fantastiskt välskött av makarna Zachrisson.
Titta bara vad de varit med och startat! Har ni sett? Ett spinneri! Som betyder att flera små fårgårdar i västra Sverige kan producera eget garn! Fantastiskt! Jag har inte sett riktigt vad det här spinneriet kommer att innebära ännu, men visst verkar det lovande!

Jag köpte korv och det blir tidernas lyxigaste viltkorvsgryta till middag i kväll. Välkommen hem älskling!

1 kommentar:

  1. Lustigt ändå hur trådarna löper ihop! (Ursäkta vitsen!) Jag har läst om Mysten förut på din blogg och så har jag följt Ull i väst sedan jag i somras fick reda på detta fantastiska projekt via en fårägare...och så är det dina grannar! Liten värld, denna garn-fiber-stick-värld! Liten men stor, generös och go!

    SvaraRadera