fredag 2 september 2011

förklaring

Så här ser vårt telefonjack ut. Igen.
Skyddskåpan ligger några meter ifrån med svartbränd insida. Igen.
Blixtnedslag. Igen.

Snälla, säg inte "Men varför sätter ni inte upp en åskledare?". Hade det varit så enkelt hade vi självklart gjort det. Nu är det inte så enkelt, beroende på hur teleledning är dragen, beroende på var huset står och hur osv osv... Vi undersöker hur ett åskskydd vi kan ha råd med ser ut och behöver inte fler goda råd vi redan känner till. Det är inte därför jag berättar om blixtnedslaget. Vi jobbar på det.

Blixtnedslaget råkade ske när min laptop var inkopplad med strömkabel i för tillfället väldigt fel eluttag, och det var en kontakt vi missade att dra ur kvällen innan, och väcks man av blixten är skadan redan skedd. Min älskade dator. Dog.

Den är inlämnad och det är under utredning om det går att rädda något på hårddisken i den, men som det är just nu har jag förlorat en massa bilder, en massa anteckningar och en massa minnen. Det jobbrelaterade är ganska väl backuppat, men en hel del stickat och anteckningar kring mönster jag arbetade med kan vara borta...

Så nu vet ni. Varför bloggen varit tyst, varför jag inte varit så närvarande här eller där. Jag har fixat. Och donat. Och ringt. Och svurit.

Men nu har vi i alla fall nät hemma, så nu ska här bloggas lite, och sen ska jag sticka igen. Sticka ikapp en anteckning så jag kan börja skriva på det där mönstret igen... Jajamän.

2 kommentarer:

 1. Med risk för att låta som en tonåring:
  VÄRDO,
  SUGER DUKTIGT och
  APKASS!!!
  (De ord som jag vanligtvis använder mig av vid sådana här tillfällen lämpar sig inte någonstans, någongång egentligen.)
  Hoppas verkligen att det löser sig för dig.
  Allt gott,
  Sarah

  SvaraRadera
 2. Ni såg ganska uppgivna ut när vi kom, tycker synd om dig som förlorat bilder och annat viktigt.
  Det var gulligt av dig, att försöka koka kaffe åt oss på vedspisen.

  SvaraRadera