fredag 2 september 2011

en extra semester

Älskling har gärna ett intresse i taget, men väljer bland cirka sjuttiofjorton hobbies, som dock ofta har lite med varandra att göra. Gärna krigshistoria, historia, jakt, krig, djur, tidsepoker eller dylikt, och sen lite relaterat pyssel, hantverk, målande av pryttlar, filurande och fixande på det.
Just nu är det Vilda Västern som gäller, och Älskling har nu ny hatt och funderar på att starta med pistolskytte igen...
Som sagt - ombytlig men konsekvent, det är min Älskling det.

Så i söndags upptäckte han att High Chaparall skulle stänga för säsongen. Det var sista öppetdagen. Och eftersom jag vet hur man gör Älskling glad, så tog vi en spontan tur till Småland och en nöjespark med Western-tema.
Jag såg det som en fotoutflykt med möjlighet att få tag till mamelucker till nån sommarklänning (de var slut). Älskling gick i barndom. Han berättade om tidigare besök. Klämde och kände på hattar och västar. Log lyckligt när det doftade svartkrut... Vi åkte tåg som blev rånat av amatörskådisar som rånat samma tåg hela sommaren. En del "lik" hade lite svårt att ligga stilla efter skottlossningen och den hemske rånaren lät lite för mycket "sista öppetdagen, snart får jag gå hem" i sina hot om "pengarna eller livet".
Men vi hade skoj.
Vi såg westernshow och bisonoxar, klappade åsnor och provade hattar.
Sen åkte vi hem och tittade på ett avsnitt Deadwood eller tre.
This town ain't big enough for the Tobb.
(Lekplatsen är en Westernstad i barnskala)

Klicka gärna på bilderna för att se dem i större format.

1 kommentar:

  1. Hohoho, där har jag varit hur många gånger som helst! Med släkt i Småland blev det alltid en tur till HC. Den där showen vid tåget och "stora" Westernshowen har de kört i precis hur många år som helst ... sista gången åkte jag med två 10-åringar, min egen yngsta och hennes "pojkvän" som inte hade varit där tidigare. Stor succé!

    SvaraRadera