fredag 30 september 2011

Bokmässan och Knitwalk

Det har snart gått en vecka sedan jag och Erik Torstensson dukade upp till Knitwalk i Vuxenskolans monter på Bokmässan. Under en knapp timme på lördagen och en knapp timme på söndagen spred vi ut ett antal påbörjade stickningar på ett långt bord. Vi hade även med oss ett antal färdiga projekt. Sen fick folk klämma, känna, prova, fråga, prata, undra och inspireras av olika tekniker, material och färger.
Erik spinner eget garn och stickar gärna rakt och enkelt i sina egna garner, med mycket fokus på ullen och dess egenskaper. Sedan tovar han mycket - både nåltovat och våttovat och hans tovade fidjurer av olika slag är helt ljuvliga. Han hade med sig två tovade grodor som jag blev alldeles kär i. En av dem syns på podiet i bakgrunden här, medan Erik sticker nålen i sin nåltovade Satan som är jättesöt.
Så Eriks grejer stod i ganska stor kontrast till de projekt jag hade med mig i köpegarn, men med flätor, spetsmönster, konstruktion och detaljändringar. Det blev flera trevliga möten med folk som både blev inspirerade, nästan skrämda och nyfikna av all stick-kreativitet.

Vi kommer att köra Knitwalk igen, med ungefär samma upplägg, men under lite längre stund, på Stadsbiblioteket i Göteborg den 14 oktober i samband med Kulturnatta.

(Det är Ulla W från SV som tagit bilderna)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar