onsdag 24 augusti 2011

Färdig!


Jag tycker den är fantastisk! Lyxiga garner som ger ett helt ljuvligt tyg. En form som gör att sjalen liksom vill ligga runt halsen. Jag överdrev den formen i blockningen (i stället för att tvinga den att bli en triangel som jag sett många göra). Det är precis den färgklick min höstjacka kommer att behöva i kragen.
Stephen Wests sätt att skriva mönster imponerar. Om du aldrig stickat intarsia-teknik förut så räcker det att följa hans förkortningar i mönstret. "Jaha, var det så här enkelt" liksom.

Nu sticker den här designen ut lite bland alla hans tidigare, randigare, och som mysteriestickning var det många som valde färger i blindo... Men något som slår mig är att jag hört ganska hård kritik från folk som inte stickat den, medan alla som haft den på stickorna älskar den. Det tycker jag säger något om designen, och jag tror vi kommer se fler varianter, som leker på alla möjliga vis med färgvalen i den här geometriska leken.

16 kommentarer:

 1. Jättefin! Höstig och passar dig klockrent!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Af alle versioner af 'mysteriet' er din den smukkeste !!

  SvaraRadera
 3. Wow! Verkligen läcker!! Färgerna passar jätte bra in i varandra med. Tycker du att den var svår att sticka? På en skala från ett till tio typ. =)

  SvaraRadera
 4. Inte alls svår! Mycket slätstickning, men det händer nåt lagom ofta ändå. Logiskt placerade markörer, bra skrivet... På en skala från 1-10 där 1 är en rätstickad ruta och 10 är en spetsjumper är denna en... 4a med några moment 6 i sig :D

  SvaraRadera
 5. Jag uppskattar att du ger en egen "recension" av mönstret- Jag har ingen egen uppfattning, men tycker att det är bra med åsiktsbrytning. /Liisa

  SvaraRadera
 6. Du slår huvudet på spiken. Jag såg inte en enda snygg sjal under tiden stickningen pågick (det är ju ganska många bloggare som gjort den). Däremot har jag sett ganska många snygga färdiga projekt och kanske är det så att jag måste se helheten. Jag tror JAG reagerade mest på att den var osymmetrisk, men det är den ju inte egentligen. Kanske, kanske ger jag också på mig den någon gång.

  SvaraRadera
 7. Detta var den snyggaste jag sett! Färgerna betyder mycket men garnet är nog ännu viktigare. Ser
  ut som mitt i prick!

  SvaraRadera
 8. Anonym10:00 em

  När jag såg den på stickorna tyckte jag inte om sjalen (har sett flera varianter). Men den ser ju faktiskt helt underbar ut när den är färdig! :)

  SvaraRadera
 9. Åh, den är riktigt snygg!

  SvaraRadera
 10. Fin, fin, fin och grattis!

  SvaraRadera
 11. Snygg!!! Färgerna kommer fram så bra i mönstret! Nästa jag gör (för det blir fler)ska blockas lika din, blev jättesnyggt!

  SvaraRadera
 12. Anonym2:56 em

  Hej Lisa!
  Jag skulle vilja få tag på dig angående en stick-workshop men hittar inte några kontaktuppgifter. Om du är intresserad kan du väl slå en signal på: 0520-659696.
  MVH/ Tove, Lilla Edets bibliotek

  SvaraRadera
 13. Tack för svaret! =)

  SvaraRadera
 14. Jag har nyfiket tittat på alla bilder på denna sjal som växt fram på olika bloggar. Den ser verkligen fin ut och lite annorlunda.

  SvaraRadera