onsdag 10 augusti 2011

en liten semester

På söndagskvällen när penslarna var tvättade och stegarna ihopfällda, så packade jag och Tobbe bilen för en liten minisemester. Resan slutade med att Tobbe lämnade av mig i Fattigskogen på onsdagen. Här är några bilder och ord om vad som hände på vår lilla resa.

Första dagen körde vi tills vi lessnade och hamnade på en camping utanför Laxå. Förutom att det var lite nära en större väg var det positiv och glad service och himla mysigt vid en sjö. Bredvid oss bodde två schweiziska damer med en liten Jack Russell-hanne, så det blev lite för spännande för Rolff, som fick dras omkring i omvägar för att inte komma för nära och mucka gräl...

Sen tände vi engångsgrillen (Grillmeister har inte hunnit hitta en campinggrill han gillar ännu) och hade det mysigt. Måste också påpeka att vi satte upp tältet tillsammans, helt utan gräl och svordomar. Jag skrev det som Facebook-status och vännerna där kom fram till att det betyder att vi är redo att gifta oss när som helst. Jo jo... Men sånt här är faktiskt Tobbe och jag väldans bra på. Vi ändrar planer och åker vilse med vilje och sätter upp tält och samarbetar, i precis samma takt. Lite kärleksfullt magiskt så där...
Måndag. Vi åkte vidare norrut till Surahammar. Det var ett mycket speciellt besök och jag valde att göra en egen blogpost av det, för det blev en massa, massa text för den som orkar.

Måndag kväll var vi i Ställberg hos fina Ulrika. Hunden Frasse var inte hemma, så Rolff fick ta huset i besittning. Det gjorde han med den äran! Han kände ju att han var i en annan hanhunds revir, så när han hittade Frasses ben och leksaker snodde han en, men vågade inte lämna den obevakad... Den där andra kunde kanske komma när som helst! Så där gick han och bar på ett ben hela kvällen, som en annan labrador. Knäppis.
Kvällen blev så där mysmagisk som den blir när man har nära och älskade omkring sig. Grillmiddag, rödvin, skratt och stickning. Ulrika är en vän och nyfunnen syster. Familj. Älskad.
Jag tror för övrigt att det bor mucklor i det gamla garaget i Ställberg...
På tisdagen blev lite kompletteringsshopping i Borlänge och sen rullade vi den vackra vägen västerut genom Dalarna. Efter nästan varje krön hojtade vi hur vackert det var. Varje vattendrag fick Tobbe att hojta nåt om fiske. Varje stuga fick oss att fråga varandra om vi inte ska flytta till Dalarna en dag. Det kanske vi gör, för både Tobbe och jag blir alldeles hemkära i dessa skogar, stugor, vattendrag och landskap.

Ett planerat stopp gjorde vi på Staffans Vapen i Duvnäs. Det var förstås för Tobbes skull, men jag undrar om han ångrar sig (trots att han fick tag på det krut han ville ha) för där kunde jag gå och läsa på prislappar och lista ut precis hur mycket hans hobby kostar... Han kan då inte klaga på mina garnköp inte!

Tobbe lade upp den här bilden på nätet med orden "life is good". Jag hoppas han räknar in mig och inte bara att han är på vapenaffär...
Sen rullade vi vidare. Planen var att vi skulle stanna nånstans där det var vackert och leta campingplats, men det var ju vackert överallt! Så vi rullade vidare.
Till slut var vi ända framme i Yttermalung som ju ligger alldeles jättenära Fattigskogen dit jag skulle på läger. Så vi stannade där. Vi gick på en liten loppis och jag köpte knappar. Hunden fick kissa på några lupiner och på en sten. Sen var hela Yttermalung hans revir. Ja, det är ju inte så stort, Yttermalung. På wikipedia står det "tätort fram till 2010". Då var det till slut så få som bodde här att byn förlorade sin tätortsstatus. Butiken är minst sagt nedlagd...
Men det händer ändå en del grejer i Yttermalung! Jag gillar föreningsnamnet nedan:
Sen slog vi upp tältet och hade en myskväll till. Ljuset var så vackert denna sommarkväll så vi tog en promenad till. Då tog jag med kameran och det är jag glad att jag gjorde. Det var fisketävling nere vid älven denna magiska, spegelblanka afton. Här behövs inga fler ord.Dagen efter åkte vi till Fattigskogen och sticklägret började. Det kan ni se mer av här.

2 kommentarer:

  1. Fina bilder från fina Dalarna. Nästa gång måste ni hälsa på i Braxlycka, förhoppningsvis är både huset och ägarinnan lite mer hälsa-på-vänliga då! :)

    SvaraRadera
  2. Jag har varit i yttermaulung en del eftersom jag har släktingsr i närheten. tycker det är så synd att den orten dör ut.

    SvaraRadera