lördag 20 augusti 2011

en fin dag för Lisa

Behövde släppa mitt maniska malande av måndagens presentation i mitt huvud. Därför passade Paulinas inbjudan till en sticklördag hemma hos henne alldeles ypperligt. Nu bor Paulina i en träddunge utanför Grästorp, så Ida och jag gjorde det till ett heldagsäventyr! Först gick vi på loppis i Alingsås, och sen i Vårgårda och jag fick med mig lite byttor och skålar, och så packade vi baksätet fullt med fyndade lådor som ska sortera ytterligare lite prylar i vår lada...
Hemma hos Paulina fick vi sällskap av Anna, Maria, Sandy och Dineke. Skön samvaro med likasinnade nördar, och det både spanns och stickades. Det är inte så konstigt att jag börjar närma mig dagen då jag också ska lära mig älska att spinna. Bara det monotont svischande ljudet av den vackra spinnrocken Paulina "körde" var meditativt och bekvämt... Jag ska akta mig lite till, men snart trillar jag dit. Titta bara vad lycklig man blir av egenfärgade fibrer!
Både Sandy och Anna stickade på sin Mysteriesjal designad av Stephen West, och jag har lagt upp en Clockwork som Sambo ska få vira om halsen i höst. Rolff var med och snarkade mellan mig och Sandy mest hela eftermiddagen.
Ida stickade sockervadd (en ljuvlig sjal i Norrgårdens Mohair).

Lyckades inte få med Dinekes virkning eller Marias stickning på bild tydligen... Så fånigt.

Paulina bor i en sån där dunge träd som planterades som vindfång kring gårdarna på slätten. Jag avundas hennes prunkande trädgårdsland och fruktträdslunden. Den hemmaodlade gurkan jag skar ner i salladen var både jättegod och jättestor...
Och så har hon höns också!

Du bor så fint Paulina och du bjöd på precis en sån där dag jag behövde!
Jag kommer mycket gärna tillbaka!

Här kommer en bild på trädgårdslandet och boden hönshuset ligger i. Det står en hel lund med både äppel- och päronträd alldeles utanför bilden till höger...
Och om ni gillar vackra kvällshimlar om sommaren kan jag rekommendera sträckan Grästorp - Alingsås en augusti-afton... Fälten, ängarna och träden... Ljuset! Jag körde bil och sneglade på vyerna i farten, så några fint planerade foton på kvällsljus har jag inte, men Oj så vackert det var!

2 kommentarer:

  1. Tack själv! Det var jättetrevligt att ni kom. Tack för det fina garnet. Spinnrocken snurrade långt in på småtimmarna, bortsett från en liten paus när jag åkte med kaffe och fikade med fiskenördarna.

    SvaraRadera
  2. Eija Wikström10:04 em

    Det är även vackert med kvällsol i Upphärad där jag är ifrån:-)

    SvaraRadera