tisdag 7 juni 2011

klägg

Ni verkar gilla recept, så här är min andra sommarklassiker - feta-klägg.

Detta klägg går att avnjutas till grillat, till ugnsgrönsaker, i äggröra till bacon, till melon och skinka, till räkor, som dipp till snackset, till... allt. Njä, kanske inte till gräddtårta. Jag har till och med stött på klägg (efter tips från mig) som mellanlägg i en smörgåstårta och himmel så gott det var!

Klägg tillagas så här:

Smula sönder innehållet i ett paket fetaost med en gaffel.
Häll över en burk crème fraiche, Smetana eller gräddfil (smaken är som baken - delad. I det här hushållet tror vi på Smetana). Gegga ihop. Det ska vara lite klumpigt.
Tillsätt lite svartpeppar, lite ört-som-passar-till-det-du-serverar eller inget alls.
Servera till vad som helst.

Oftast äter vi klägg till den klassiska rätten "en köttbit och lite grönsaker". Min senaste idé är att använda klägg, avocado och räkor i en shrimp cocktail-aktig förrätt. Äter man inte vitt bröd vinner man en massa uppfinningsrikedom och får galet god mat på köpet.

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Låter som perfekt lchf- klegg. Jag har provat att mixa keso och feta med stavmixer. Det blir gott, men nu måste jag prova ditt klegg.

    SvaraRadera
  2. Det låter riktigt gott och lchf-igt. Tur att jag har en bit feta i kylen. :) Imorgon får det bli klägg.

    SvaraRadera