söndag 26 juni 2011

kålslå

...eller cole slaw som det egentligen heter. Det är vansinnigt gott till grillat kött och är vansinnigt lätt att göra. Det finns tusen varianter och vid det här laget är min variant nån slags kompromiss mellan flera olika recept och numera geggar jag ihop den på känsla...
Mitt grundrecept lyder så här:

Strimla ett halvt vitkålshuvud pyttetunt och nästan som om det är rivet snarare än skuret...
Klägga på en burk Smetana.
Sen en rejäl klick (0,75 dl ca) äkta majonäs
och så en matsked Dijonsenap på det.
Och så lite nymald peppar.
Gegga ihop.

I denna coleslaw brukar jag också blanda i (beroende på vad vi ska äta till)
- lite finstrimlad paprika
- lite hackad rödlök
- lite rivna morötter...

Kålslån funkar lika bra dagen efter man lagat den, och täcker man över den ordentligt är den jättegod även på den tredje dagen.

9 kommentarer:

  1. Vad ungefär är Smetana undrar jag som bor i la France.

    SvaraRadera
  2. Oj Efwa jag har inte svarat: Smetana är laktosfri "sourcreme"-gegga med hög fetthalt. Crème fraiche går precis lika bra, men här gillar vi Smetana.

    SvaraRadera