onsdag 1 juni 2011

frysrys och värme

Jag frysryser. Så där så det kryper ända från nacken, ner i knäna och så upp igen.

Det är högsommarvärme ute. Humlorna surrar och fjärilarna svävar runt. Så jag drar på mig yllesockar och fleecejacka och kryper ihop i prickiga fåtöljen ute i solen. Nyss satt jag på samma plats barfota i bara linnet och kände solen värma nacken medan resten av mig frös.

Där sitter jag och gungar lite i solen och blir varm. Genomvarm. Så det nästan bränner på huden under alla kläderna, men också så att andetagen går långt ner i maggropen, lugnt, varmt och avslappnat. Inte svettigt. Inte kvavt. Bara varmt. Skönt varmt. Som under täcket klockan 4 på morgonen. Som i bilen som hämtade utanför badhuset, när man var blöt i håret och huttrade efter badet. Som köket när det brinner i vedspisen. Som första andetaget innanför ytterdörren en kväll i november. Som en hopkrupen, sovande katt i knät.

Sen, när jag är genomvarm, ska jag ta av mig till bara linnet igen och bli kroppsarbete-varm och måla lite på utemöblerna. Det är ju sommarvarmt ute trots allt. Det är bara jag som är lite knäpp som frysryser en dag som denna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar