torsdag 2 juni 2011

åtta saker om mig


Oj, nu har jag fått en sån där blogaward igen. Av Ulrika. Jag blir lika smickrad varje gång (sen tycker jag att de kan bli för mycket och det är lite kedjebrevsvarning på en del, men den här gillade jag!) De är lite skojiga att läsa hos andra också när det är nåt skoj man ombeds berätta. Den här gången ska man berätta åtta saker om sig själv. Men ni vet ju allt redan? Det kan man ju läsa om i tusen inlägg bakåt? Jag tror till och med jag svarat på nån liknande förr... men okej, här är ett försök att berätta åtta saker om mig - Ni kanske inte kände till alla:

1. Jag arbetar som doktorand på Chalmers Arkitektur. Min forskning handlar om medborgarinflytande i planeringsprocesser.

2. Jag föddes med en extra stortå på höger fot. Den togs bort när jag var 1,5 år, men ibland fryser jag i den utanför skorna.

3. Jag skulle vilja gå en fortsättningskurs i kaukning (kulning) igen, för jag har tappat för mycket av det, men jag kan lockropa så det hörs kilometervis.

4. Från 6 till 18 års ålder levde jag större delen av mina somrar på Murbergets friluftsmuseum, som lillpiga, skolelev, fäbodstinta, kägelbanevärdinna och somrig unge.

5. Jag är inte alls sjåpig med smaker och äter det mesta, men konsistenser kan jag vara kinkigare med. Särskilt små hårda kanter i mjuka saker (mandelspån är elaka och förstör goda kakor). Blanda konsistenser på fel sätt, och det spelar ingen roll alls att det är mina favoritsmaker du blandat. Är det fel så går det inte.

6. Jag trodde jag skulle bo i Paris eller Barcelona, men hittade hem till tryggheten både inombords och runt mig i ett torp i Västergötland och i en karl som inte tycker om franska språket (som jag älskar). Det blir inte alltid som man tänkt sig.
7. Jag fyller år den 27 november varje år (och nej, jag tror inte på astrologi), men min namnsdag har de hittills flyttat på tre gånger under min livstid. (Nu tror jag att jag hamnat på 20 september)

8. Jag gillar att sortera men inte att städa. Ibland kryper det i mig av att våra bokhyllor fortfarande inte är "färdiga" här i huset... Dvs allt står inte i bokstavsordning. Men filmerna står i alla fall "rätt" i hyllan...

Tre ytterligare bloggare jag skulle vilja veta 8 saker om är:
Malin och

1 kommentar:

  1. Tack så mycket Lisa! Jag ska klura lite sen kommer åtta sanningar om Dödergök.

    SvaraRadera