fredag 6 maj 2011

släktband

I torsdags träffade jag en syssling C, från pappas sida släkten. Hennes farmor och min farfar var syskon.

Hon var i Göteborg på konferens så vi hittade tid till en restaurangmiddag. Vi åt middag ihop och gick igenom ett av de gamla släktalbum jag fått ärva.

C har tagit över släktforskningen i den gren av släktträdet som vi delar och det visade sig att jag hade foto på folk hon bara sett namnet på i listor. Sedan har hon en massa namn som jag skulle vilja lära mig, och historier kring namnen. Vi gick igenom min farfars syskonskara och delade minnen av släktingar som hon, som är äldre än jag, fick känna i många fler år än jag. Hon har dem dessutom närmare.

Det var både fint och jätteroligt! Och släktforskningen bland dessa västmanlänningar är fantastisk! Kanske delar jag med mig mer när jag scannat det fina albumet och lagt ihop det med några av Cs foton och alla namnlistor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar