tisdag 24 maj 2011

jag är en spindel

Igår var min första träff som en av spindlarna i Sticknätverket Västra Götaland. Jag är redan ganska malligt jätteglad över att de vill ha med mig, och det blev inte sämre när det hölls möte på Nääs Slöjdsseminarium och det bjöds äggost till kaffet! Vi pratade stickhappenings i regionen, tittade på stickade smycken som efter utställningsturné nu ska tillbaka till sina ägare...
- och så pratade vi lite om nätverkets blog som snart ska bli uppdaterad lite oftare än nån gång om året och berätta om allt som händer i nätverket! Håll utkik! (Men det har inte hänt något där ännu)

Men jag måste säga något mer om lokalerna! Vi satt ju i ett historiskt hus, slöjdens vagga, som du kan läsa mer om här. Och vi smög omkring på en andra våning med helt fantastiska detaljer, skrymslen och vrår. Det var renoverade lokaler i ena änden av våningen, men en liten korridor, en sovsal, ett tvättrum och ett utställningsrum visade hur seminariet såg ut när det begav sig!
Jag kände historiens vingslag och kunde för min inre syn se dessa flickor i sovsalarna fnissande när det var dags att släcka lampan, eller skvättandes vatten på varandra i tvättrummet...
Nu ser jag fram emot fler träffar med spindlarna...
Förresten - årets utmaning är stickade kuddar! Är du med?

1 kommentar:

  1. Grattis till spindeln, kul!
    Jag har gått i hantverksskola på Slöjdseminariet, sörru :) Tycker det är nåt att vara liiite mallig över.

    SvaraRadera