fredag 4 mars 2011

stickhappening på Kåken

På måndag eftermiddag har jag ett öppet föredrag med påföljande stickcafé-liknande samling på Kulturhuset Kåken (Härlandafängelset) här i Göteborg. Så här står det i Kåkens program:

Stickning: inspiration och workshop
Kl 14.00-16.00 i Lilla Salen
Kostnad: 60 kronor, inklusive fika
Stickning är så mycket mer än bara aviga och räta. Kom och låt dig inspireras av Lisa Åhlström som tipsar om bland annat böcker och internetresurser som du kan använda för att komma vidare med ditt stickande. Därefter tar vi våra stickningar med oss till caféet och fikar och stickar tillsammans. Lisa visar och hjälper den som behöver det. Såväl nybörjare som erfarna stickare är välkomna. Ta med din egen stickning! Har du ingen finns garn och stickor att låna.

Tanken är även du som så gärna vill sticka, men som ännu inte "kommit loss" ska få nya ingångar till stickningen. Nya sätt att börja, att börja lära sig själv, att hitta andra som kan hjälpa eller som du kan hjälpa...

Jag kommer att prata en stund, men även låta er som kommer berätta vad ni har stickningen till eller varför ni vill sticka. Jag kommer att prata om stickning som egen-terapi, som kreativt flöde, som vila, som lek och som social skattkista.

Jag vet att det är dagtid och vecko-vardag och krångligt, men jag tror verkligen det kan bli en bra utbytes-eftermiddag! Välkomna alla som vill!

6 kommentarer:

 1. Jag är en amatörstickare (som bara kan sticka halsduckar och strumpor!) som gärna skulle vilja lära mig mer. Men tyvärr bor jag på "fel" sida av landet... Råkar du veta om det finns några roliga stickhappenings även i Stockholm? :)

  SvaraRadera
 2. Bra initiativ Lisa! Jobbar tyvärr, annars hade jag kommit! KRAM och trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Jag hade gärna kommit, om jag befunnit mig i rätt land. Du drar alltid igång så bra grejer du!

  Ser fram emot att få se star wars affischerna, kanske blir det ett köp i framtiden för mig också. Då kan våra kök matcha :)

  SvaraRadera
 4. hej kul intiativ det roliga är att raggarklubben i min stad, deras klubbhus heter kåken men tur att det inte var där :)

  SvaraRadera
 5. Låter kul. Om mitt snurriga huvud hänger med tittar jag förbi! Fast, om jag ska erkänna, mest för att jag är ruskigt nyfiken på RETORIKERN Lisa :P

  SvaraRadera
 6. Hej du goa!
  Det är klart att det är ok att du lånar fotografiet till Online caféet!
  Ser det som en ära att få vara med!
  Och kursen har satt igång så många idéer i huvudet. En wow upplevelse i glada människors lag!
  Imorgon blir det till att sticka ett till löv och fundera vidare på vad huvudet har börjat fundera på!
  Både jag och mamma njuter av en härlig dag!
  Många kramar

  SvaraRadera