söndag 20 mars 2011

stickhappening i Borås...

...var det egentligen inte meningen att jag skulle hinna med i helgen. Men när nu Ida, som jag behövde hinna med, och Textilmuseet båda finns i Borås lyckades jag knåpa ihop det till en eftermiddag på museet och hos Ida. Bra idé av mig där!

Hade världens häftigaste ankomst till museet! Jag klev in genom dörren och möttes genast av en kvinna som sa "Hej Lisa!". Jag hade så vitt jag vet inte träffat henne förut, så jag såg nog mycket förvånad ut. "Jag vill bara säga att jag gillar din blog!" sa hon! Jag rodnade och blev JÄTTEGLAD! TACK ska du ha - jag kommer att leva på ditt hej länge!

Jag hamnade på ett föredrag med Annemor Sundbö om norska tröjor utifrån hennes senaste bok. Då jag inte räknat med att komma alls hade jag inte förväntat mig någonting, så nu känner jag mig som en rikare människa! Vilket föredrag! Jag är djupt imponerad av såväl den djupdykning i stickmönstrens historia, som hennes egna tolkningar som hennes presentationsteknik! Jag är mäkta inspirerad, och då jag ska hålla ett föredrag redan om en vecka känner jag pressen på mig själv att få till upplägget ordentligt, nu när jag sett hur en slipsten ska dras. Och så blev jag sugen på att kombinera tvåfärgsmönster i tröjor... Dessutom måste jag få nämna att hon pratade den gulligaste norska dialekt man kan tänka sig, och jag blev sugen på att flytta till grannlandet bara för att kunna säga saker som "en dyp kjærlighet til strikking har ført meg hit..."
Bild lånad från annemor.com

Sen hade jag och Ida lite möte inför workshops vi ska hålla på Stickfesten. Vi pratade ihop oss lite och inspirerade varann lite, så nu blir det fullt ös nästa helg - var så säkra! Och jag fick ännu ett pyssel jag vill hinna ha gjort innan festen börjar... Så klart.
Pysselpysselpyssel...

13 kommentarer:

 1. Låter som du har haft en riktigt härlig helg där du förenat nytta med nöje. :)
  Önskar att jag kunde kommit till Grötö nästa helg o peppa dig, och lära av dig.
  Du får lova att hälsa till alla/någon som kanske vet vem jag är.
  KRAM KRAM

  SvaraRadera
 2. Åh vad roligt! Jag hade ochså velat träffa henne. Hon var på Husfliden i Kristiansand för ett tag sen men jag missade det tyvärr! Jag rekommenderar också att flytta till hennes hemland precis som jag har gjort :). Här är stickning en självklarhet jämfört med sverige. Jag stortrivs!

  SvaraRadera
 3. Roligt att mitt hej kunde förgylla din stickhappening. Dina blogginlägg förgyller de stunder jag tar mig tid att läsa dem, även om jag är kass på att kommentera. :)

  SvaraRadera