måndag 28 mars 2011

nån slags bearbetning av intryck...

Jag försökte mobilblogga lite från Grötö, men bilderna blev gryniga och jag hade lite för roligt för att göra det tillräckligt...

Vilken helg! Det kan vara bästa Grötö nånsin. Alla var inte där, men nästan. Men vi saknade några nyblivna eller blivande mammor, några vänner som var på annat håll och några sopraner som sjöng någon annanstans.

Jag har försökt formulera vad som hände på fredagskvällen några gånger nu, och följande mening blir fjärde försöket: Jag fick pris för typ "trogen tjänst med galna idéer" och So You Think You Can Knit och online-cafét nämndes. Jag blir tårögd av att bara berätta att jag fick det här uppmärksammandet. Jag blev verkligen överraskad! Men jag måste få understryka att mina galna idéer inte skulle bli nånting om det inte vore för alla underbara galningar som är beredda att hänga på! Tack till "juryn" och tack till alla som hängt på nåt av mina påhitt! De gav mig detta vackra armband:
Det blev shopping! Den här bilden på mig och Ida har Åsa tagit:
Här har Ida hittat garn till en randig sjal och jag har hittat ett spännande garn som Cornelia hade med sig. Colinette påstår att det är Jitterbug - men det är det inte. Så det såldes för rea-pris och det är helt ljuvligt! Jag kallar det för mitt 3shilling banco-garn. Helt fel och helt rätt!
Jag köpte även grönt garn (Nähä?) till nåt somrigt och lite rött och grått Baby Cashmerino ur KarMas rea-korg. Uj vad jag har fyndat!
Och så köpte jag örhängen och stickmarkörer från Oops smycken... Jisses - jag hade kunnat köpa hela hennes sortiment!
Jag var dålig på att plocka fram kameran i år. Jag hade så fullt upp med att ha det bra! Stickerskor är verkligen bästa sortens människor! Det finns så mycket generositet och värme i den här... subkulturen. Idéer och inspiration bara flödar! Och vi är helt ljuvligt nördiga! Årets knit battle (snabbaste stickaren-tävlingen) gick i sju heat med tio stickerskor i varje och det var riktig sportbar-stämning! Här är det Elin som är nästan manisk i kampen om maskorna! (Suddig mobilbild...)
Jag kom verkligen inte med i nån toppstrid, men alla vann otroligt fina priser i år. Jag fick bära hem en helt fantastisk härva woolie-silk från Fleece Artist!
Jag höll workshops i år och roligast var nog de hektiska små mini-workshops där vi gick igenom olika ökningar, minskningar, uppläggningar och avmaskningar... Det kändes som värsta sprintloppen! Och det finns inget häftigare än att höra en workshopdeltagare utbrista "Ahaaa!"
Men inspirationsworkshopen med metalltrådssmycken på söndagen var himla skoj den också! Det var flera som ville härma mitt knapparmband, som jag ju faktiskt är himla nöjd med själv också!
Och så fick jag fler fina presenter! Ulrika S hade färgat garn och en härva tyckte hon såg ut att passa mig så bra att jag fick den! Fantastiskt! TACK U!
Och av Nina fick jag tre fantastiska knappar av porslin som jag tror är perfekta till en randig kofta som ligger halvfärdig här hemma i korgen... TACK Nina!
Och så härvan från Sandy som jag redan visat mobilbild på... den är så mjuk så mjuk så mjuk så mjuk... TACK Sandy!
Och som vanligt var det lika kallt att vänta på färjan, men lika fantastiskt att se alla stickerskor med färglada stickkorgar, vackra sjalar och mössor och en båt lastad med allt från ulltottar och spinnrockar till garnhärvor och glada sticktanter! Och Idas fina, gröna stövlar!

4 kommentarer:

 1. Åh vad mysigt ni verkar ha haft det! Nästa år, då ska jag vara i sverige och åka till Grötö.

  SvaraRadera
 2. Åhhh, önskar jag hade varit där!
  KRAM

  SvaraRadera
 3. Det ser helt fantastiskt ut!

  SvaraRadera
 4. Ååå vad härligt. Nästa år Måste jag vara där.

  SvaraRadera