torsdag 10 mars 2011

extra allt

Vi var på bio härom veckan, och då såg jag för första gången trailern till kommande filmen Sucker Punch. Jag kan inte påstå att jag tror att det är en film jag ger toppbetyg, men jag känner ändå att jag måste se den. Varför? Jo, jag undrar hur de fått ihop det, för enligt trailern innehåller filmen allt.
Nej, inte nästan allt - allt.

Jag och Sambo diskuterar om manusförfattarna valde komponenter till historien genom att slå med tärning lite för många gånger, eller om någon helt enkelt slog näven i bordet och sa "ALLT. Det ska vara ALLT."


Så om vi går igenom trailern lite för att ni ska få en aning om allt som är med:
Lättklädd snygg blond brud får nya kompisar på ett scary mentalsjukhus efter nåt barndomstrauma- kompisarna är en lättklädd korthårig, en lättklädd långhårig, en lättklädd rödhårig och en lättklädd brunhårig... typ. En av varje snygg brud alltså. Hon uppträder i nån slags färgglad burlesqueshow. Hon ska rymma. Den elake mannen har en vaxad mustasch.
Hon drömmer alternativa verkligheter. Hon är superhjälte. Dansträningen förvandlas till ett eldhärjat land där hon använder asiatisk kampsport och samurajsabel när hon slåss mot nån slags samurajer. Det är vinter. Rymden är nära. Vapen. Det dyker upp stridsflyg och uniformsklädda officerer i nån slags första-andra-världskrigs-blandning. Skyttegravar. Hon ska hitta fem magiska ting säger en åldrad mästare som sitter som en skräddare bland en massa tända ljus... Det dyker upp eldsprutande drakar. Världen är en stadsruin i bästa postapokalyptisk anda. Det flyger zeppelinare över den trasiga staden. Luftstrid med luftskepp som skjuter på varann. Stridsgolems. Robotar. Kanske en zombie. Smink - mycket smink.
Och så lite mer eld.

Erkänn att du också vill se den, om så bara för att lista ut hur det går ihop?
Om det går ihop.

2 kommentarer: