fredag 18 februari 2011

mera torp

En av önskningarna som kommit fram i utlottnings-kommentarerna är att ni vill se mer av där jag bor...
Så jag tog några bilder i några något så när städade hörn av vårt hem. Jag trivs här. Hemma.

På toalettdörren hänger ett blått keramikhjärta. Det kostade 10 kronor på loppis och lyser upp hela hallen.
Bredvid toadörren står skåpet, eller "Herrbyrån" som den alltid hetat, som jag ärvt efter farmor. Någon gång för många år sedan målade farmor herrbyrån snyggt grågrön. Mer förvånande är den rödorangea färgen hon valde till hyllor och lådfronter inne i skåpet... Men det blir mest en skojig överraskning när man öppnar skåpet.
Nu går vi in i vardagsrummet! När man har katter är det omöjligt att få de fina trasmattorna att ligga som de ska... Men katten är fin!
Bakom matrumsdörren står en av bokhylleväggarna och min lilla bibliotekstrappa är en av mina abslouta favoritmöbler i hela huset!
Björkstamstapeten är finaste väggen i hela huset och hörnet med kaminen är ett favorithörn.
Här är ett nytt hörn. Vi har äntligen fått i ordning i matrummet! Även om det saknas en väggmålning jag planerar för så är jag redan väldigt nöjd med mitt lite dovt grålila femtiotalsrum! Väggskåpen räddades av Tobbes far när apoteket på Mariaplan renoverades på 80-talet. Den matchande skänken är ännu ett loppisfynd. Men är det inte garn som ligger där på skänken?
Jo det är garn! Och knappar! Som kom i fina, fina knappbytespaketet! De gröna kokos-knapparna är som en dröm, och trollskog... Jag bor i en trollskog som matchar det här garnet! Jag älskade det här paketet! TACK!

Vill ni se ett annat hus som inspirerar mig så håller Dödergök på att renovera sitt till ett drömhem!

5 kommentarer:

 1. Det med mattan känns igen i mitt kök där jag har en bomullsmatta som det rivstartas på emellanåt.

  SvaraRadera
 2. I övermorgon är jag där, weeeee!! :-)

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Hoppas knappar & garn kommer till användning, Ql att Du gillade det. Må gott =)

  SvaraRadera
 4. Åh, men trappan var ju helt fantastisk! Har aldrig sett en sådan men jag känner genast att den är ett musthave i mitt framtida bibliotek!

  SvaraRadera