söndag 13 februari 2011

levande

Idag är en sån där dag då jag vet precis varför vi flyttade hit.

Här sitter jag, svettig och rufsig i håret, klädd i långkalsonger och hemstickad ylletröja. Bredvid mig ligger en trött men lycklig hund och i mitt knä spinner en kattunge.

Vi har varit ute i skogen, i solskenet på knarrande snö. Vi har tittat på de gamla torpruinerna. Vi har stannat och sagt "wow!" åt de vackra solstrålarna som slagit ner mellan träden. Hunden har luktat i spännande spår och kissat på många små granskott. Sen kom vi hem. Här har vi lassat in kubbar i vedboden och jag har fått träna lite på min teknik med yxan ihop med mästaren. Sen bar jag in ved som mästaren huggit upp. Gnuggade hunden med frottéhandduken tills han gjorde det där lyckliga ljudet som nästan bara en varm frottéhandduk kan framkalla.

Nu ska jag pyssla med mitt en stund. Stickning och stickningsrelaterat pyssel. Under tiden tänder älsklingen i bastun. Denna dagen - ett liv.

2 kommentarer:

  1. Så härligt! Själv har jag njutit av en promenad längs havet.

    SvaraRadera
  2. Inspirerande. Vi var ute och halkade i går. Nu ska vi hålla oss på asfalten. Det ska vara 12 grader varmt sägs det.

    SvaraRadera