måndag 14 februari 2011

kärlek i kalendern

Idag är det alla hjärtans dag i kalendern, men som ni kanske läste igår var det nog vår alla hjärtans dag. Idag jobbar vi på var sitt håll och jag kommer inte att se Älskling förrän i kväll. Men älskar honom gör jag ju hela tiden.

Så vad betyder det egentligen att present- och rosa-kort-med-hjärtan-försäljarna hittade på en särskild dag då man ska pynta med hjärtan, ge bort presenter och säga "Jag älskar dig" lite extra? En särskild dag då många singlar känner sig extra ensamma? En dag då stora förväntningar ofta grusas av att den ena tar i, och den andra struntar ganska blankt i Alla Hjärtans Dag?

Inte så mycket alls. Vi har inte firat nåt särskilt tidigare år.

Men i år var det en chans att kräva lite extra kvalitetstid när vi båda haft mycket för oss, mått lite upp och lite ner och kanske behöver varandra mer än vad vi hunnit eller orkat. Då hjälpte det att det stod Alla Hjärtans Dag i kalendern, även om vi firade den en annan dag. Igår. Och varje annan dag då vi kommer åt.

Jag älskar dig min Tobbe. Idag och alla andra dagar. Även på Menlösa Barns Dag och på Kvinnodagen faktiskt.

3 kommentarer:

 1. Kan inte annat än att hålla med dig i dina kloka ord..

  Detta är försäljares dag..

  Kramizzz

  SvaraRadera
 2. Visst är det konstigt att kommersen tar över. Jag började "fira" alla-<3-dag för kanske 30 år sedan, inte med en massa inköpta hjärt-prylar men med rött, bakade hjärtkakor och extra kärlek. Nu firar jag min bröllopsdag den här dagen och fyller den mättat med kärlek liksom alla andra dagar.

  SvaraRadera
 3. Lika klok som alltid.
  Kram

  SvaraRadera