lördag 19 februari 2011

ännu ett hörn

Fast egentligen plockade jag fram kameran för att visa Rolff... Hans favoritfilt ligger i tvättmaskinen och jag pysslar omkring och sitter inte still i soffan. I stället för att krypa ihop i en fåtölj eller i sin korg satte han sig här. Vid kakelugnen. Den är inte ens tänd. Men jag kände att det kanske var dags att värma hunden, så jag tände i kaminen och ställde hans korg framför den. Han viftade på svansen och kurade ihop sig. Nu snarkar han där.
På bilden syns också ett av mina senaste loppisfynd. En inramad reproduktion av "Flickan och ljuset" av Ivar Arosenius. Det är en bild jag alltid älskat. En guide på Göteborgs Konstmuseum sade en gång att flickan är samma barn som finns avbildat på Solstickan-askarna.
Och visst passar den bra just där - vid kakelugnen?
Spegeln kommer från Tobbes mormor och sifferstavarna är från gamla Bruksskolan i Surahammar.

Varför jag fått för mig att Nerman ritat av Arosenius dotter vet jag inte, men det var så jag mindes det...

2 kommentarer:

  1. Anonym6:03 em

    ..och så finns det folk som säger att hundar är enfaldiga djur!?!Han verkar vara en skön typ den däringa Rolff. Jag hade inte heller haft något emot en sprakande brasa i en kakelugn här hemma, men det får nog bli i nästa boende. :)

    /Caroline

    SvaraRadera
  2. Hej Visa Lisa! Vilket underbart hörn för Rolff att värma sig vid! Arosenius bild är jättefin. Men hur i allsindar kan det vara samma barn? Tändsticksaskens barn är ju en pojke...

    SvaraRadera