onsdag 19 januari 2011

...tycker jag

Läste just i GP att Systembolaget ökat försäljningen av ekologiska drycker med 41 % förra året. Självklart har de det! De har ekologiska viner i alla prisklasser. De står på samma hylla som de andra vinerna, men med en liten grön lapp. Den lilla gröna lappen betyder "jag kostar lika mycket som den intill men är ett smartare val" och när man dessutom hittar flera sorter som smakar riktigt gott... Varför väljer folk nånsin den utan grön lapp?

Faktum är att Systembolagets sätt att visa att det ekologiska gröna valet är lika billigt eller dyrt, lika gott eller äckligt, lika enkelt som övriga val är något som fler som säljer gröna alternativ kan ta åt sig. Nu brukar jag inte vilja hylla Systembolaget för marknadsföring - men det är just att det INTE är ett marknadsföringsknep, utan ren information, som gör det så bra.

När det gröna valet är lika gott (oftast godare), lika enkelt och lika prisvärt för konsumenten som att köpa billig, smaklös skit, då är vi framme. För tyvärr visar försäljningssiffrorna att svensken hellre äter billig skit, än lite dyrare kvalitet med omtanke bakom.

Solidaritet för helvete! Folk ska leva i generationer efter oss också.

6 kommentarer:

 1. Amen!

  =)

  Och tipsa gärna om du vet något grönt rött som är gott. :-)

  SvaraRadera
 2. hurra på den!
  <3

  SvaraRadera
 3. Anonym6:22 em

  Dessutom kan de som inte "tål" rödvin (och det är faktiskt fler än man tror som blir täpt i näsan i flera dagar, eller mår mkt sämre dagen efter av rödvin än vid nyttjande av andra rusdrycker) dricka ekologiskt och slippa dessa trista bieffekter. Man undrar verkligen vad de gjort med de "vanliga" druvorna innan de gjort vin på dem!!

  SvaraRadera
 4. Självklart. Blir ledsen av att ordet solidaritet inte verkar finnas i det svenska språket längre. Skål!

  SvaraRadera