lördag 8 januari 2011

stor triangel

Jag har stickat också. Men utan en kamera som gör stickningarna rättvisa blir jag bara besviken när jag ska visa upp dem... Jag stickade en fin halskrage till mamma i julklapp, men den får jag fotografera nästa gång jag träffar henne, för den fastnade aldrig på bild.

Och så håller jag på med en jätterolig, jättelång variant av Saroyan som jag väntar med att visa tills jag kan göra den rättvisa.

Den här ser också bättre ut i verkligheten, och åh vad jag gillar den!
Det är en Shetland Triangle i tvåtrådig ull. Garnet fick jag av fantastiska Ulla sist jag hade folk hemma på stickträff. Det är handfärgat Morjärvsgarn! Och då Morjärvs spinneri inte finns längre och Ulla färgat själv måste det anses vara ett av de mest exklusiva garner jag fått! Och det gör sig ypperligt i en grövre variant av detta skira spetsmönster!


Sjalen är ca 175cm längs överkanten och perfekt att ha över ryggen när man sitter i torpet och myser framför kaminen.
Mys på er allihopa!

7 kommentarer: