onsdag 26 januari 2011

skeva tår i randiga strumpor

Jag har stickat strumpor!
Det är mitt första hela par strumpor och jag är därför löjligt stolt över dem.
"Va? Har inte Lisa stickat strumpor förr?"
Nej, hon har inte det. Jo en. Ensam. För fem år sedan.

Jag tycker ganska illa om mina fötter som alltid ställt till det lite för mig, så att pynta dem med något så fint som hemstickat har varit en ganska långsökt tanke. Och mycket riktigt fick jag specialsticka en höger- och en vänstersocka eftersom vänster stortå är en bra bit längre än höger stortå. Men med hjälp från Dödergöks mönster så lyckades jag skeva till vänster-tån lite lagom för att stora stortån skulle få plats, och det blev helt okej om jag får säga det själv.
Och det får jag ju.

Garn: Svart Fabel och regnbågsmönstrad Zauberball. Stickor: 2mm.

29 kommentarer:

 1. Heja dig Lisan! HEJA dig!! :-)

  SvaraRadera
 2. Skulle ju jag skriva Ulrika!
  Heja, heja Lisa!

  SvaraRadera
 3. Åh, fina! Fötterna måste bli glada av så glada sockar :)

  SvaraRadera
 4. Riktiga glad-sockor! KRAM!

  SvaraRadera
 5. Riktiga glad-sockor! KRAM!

  SvaraRadera
 6. De är ju helt underbara :)

  SvaraRadera
 7. yeeaayhhh, strumptröskeln har klivits över GRATTIS

  SvaraRadera
 8. Så härliga! Man blir glad av dem. Och du har lyckats få dem likadant randiga. Snyggt.

  SvaraRadera
 9. Finfina sockar! Riktiga gladsockar. Är du fast i sockträsket nu? :-)

  SvaraRadera
 10. Väldigt fina! Och glada! Sockträsket är det lätt att hamna i. Man behöver knappt tänka om man inte ska krångla till (mer positivt: utmana sig själv) det med spetsmönster o dyl. Vanliga sockar har fyllt min socklåda till brädden. Använder dem sommar som vinter, i och utanför sängen (inte samma par förståss) Utmärkt tåg- och busstickning. När jag pendlade 20 min till mitt jobb fick jag ett par busstickade sockar i veckan.

  SvaraRadera
 11. Jamen när det nu är gjort är det ju bara att fortsätta! Handstickade sockor på fossingarn är det bästa!

  SvaraRadera
 12. Åh, vad fina de blev Lisa! Du är ju jätteduktig på att sticka sockor och de blir ju extra sköna att bära när man gör dem själv :)
  Heja dig!

  SvaraRadera
 13. Vika fina strumpor och härligt att mitt mönster kunde vara till nytta. :)

  SvaraRadera
 14. Bra jobbat! Fötter ÄR olika!

  SvaraRadera
 15. Vansinnigt snygga!!!

  SvaraRadera
 16. Värsta snygga ju!

  SvaraRadera
 17. Bra jobbat där att faktiskt få ihop ett helt par! (det är nog det som är det svåra med sockor tycker jag, det där med kompletta par)

  ...och de där färgerna gör sockorna så glada och fina!

  SvaraRadera