lördag 25 december 2010

Det är julhelg. Juldag.
Jag ska berätta om julklappar och julmat, julfin vovve och julsnäll familj.
Snart. Men jag firar fortfarande jul, så jag berättar sen. Tills dess kan jag dock avslöja att vi har sötaste granen i sötaste torpet, att film är bäst hemma i soffan när man är klädd i mysigaste myskläder och att gamla knappar kan bli en alldeles fantastiskt överraskande julklapp!
God fortsättning på er alla!
från Lisa i mysoverall

måndag 20 december 2010

Skulle ta bild på hur snygga lagningarna i kanten på Rolffs tröja blev...
Men jag hittar dem inte! Så bra blev de!

hemlishurra!

Förlåt för kasst foto på fantastisk present. En ganska tung dag strax inna jul svämmade brevlådan över med nåt hemligt sambo beställt (Spännande!), en julklapp till mig som jag sparar till julafton och en julklapp från Hemlisen! Jag fuskade och öppnade hemlispaketet direkt, för jag behövde det idag. Och vilket lyckopiller!
Garn från Kampes med en nålbindningsnål och erbjudande om nålbindningskurs hos hemlisen i Örebro. Två härvor av ett av mina favvogarn (silke wool från Lavold), söta, prickiga muffinsformar och smaksatt, jättegott kaffe!

Du har varit en ljuvlig hemlis! TACK för alla paketen!

söndag 19 december 2010


Åh vilken snygg gömma man kan vinna hos Stickfrossa! Även om jag börjat sy väskor och fickor efter bästa amatörförmåga, finns det få saker som slår Frossans lyxiga och proffsiga gömmor!

onsdag 15 december 2010

det här är inte service

Det snöar. Det är kallt. Tåg går sönder, fryser fast, blir försenade... Jag fattar. Delvis.

Men jag tar inte dålig service utöver detta. Det gör mig rent av förbannad. Och kära Västtrafik (numera Västtågen på min pendelsträcka), nu har ni betett er som skit. Inte en gång. Utan flera gånger.

Först var det tåget härom veckan som inte dök upp. Bara försvann. Det var 19 grader kallt och det stod på digitaltavlan att tåget skulle rulla in 8:46.
Klockan blev 8:46. Sedan 8:47, 8:55, 9:03...
Tåget försvann från digitaltavlan.
Inget tåg dök upp.
Ingen information i högtalarna.
Vi var 16 stycken på perrongen 8:46 och vi fick vänta till 9:16 då nästa tåg rullade in.
Det är en halvtimme på en perrong utan lä. Två tåg passerade i hög hastighet. Det snöade.
Inne på tåget (där vi fick ståplats) pratade tågvärden i högtalarsystemet:
"Ja, förra tåget blev kvar i Alingsås med fastfruset lok. Vi ber om ursäkt för det." Och lite senare: "Vi hör nu att ni som stått och väntat inte fått någon information, och vi vill bara poängtera att det inte är vi som sköter informationen längs spåren, men beklagar förstås att ni stått och frusit". Jamen tack så jävla mycket då. Vi uppmanades också ta kontakt med Västtrafik för utbetalning från reseförsäkring... men inte förrän 48 timmar senare.
Service? Nej, det här är inte service. Det är bara dåligt.

Härom dagen var pendlarskocken vid Floda station förvirrade. Vi gick och läste på tavlor och bytte plats med varandra. Pendlare är vanedjur, och när tåget som brukar gå från spår 2 plötsligt ska gå från spår 1 blir vi oroliga. Men vi står lydigt vid spår 1 och fryser, samtidigt som vi nervöst sneglar på digitalskylten var tionde sekund. Jodå, vi står rätt.
Tills tåget rullar in på spår 2 trots allt och vi får springa. Dessutom måste vi nu byta plats med de som ska till Alingsås, så att alla krockar med varandra. Mest synd är det om den lilla damen med rullatorn, som nu måste ta sig nerför trappor, genom tunnel, uppför trappor stressande i halkan. Varför utsatte ni henne för detta kära Västtrafik? Vad har hon gjort er? Hon frågade dessutom tre gånger medan hon stod på perrongen vid spår 1 "Brukar det inte gå från tvåan?"
Service? Nej, det här är inte service. Det är bara dåligt.

När man ska åka hem från Göteborg är det mycket värt att slippa åka med pendeltågen 17:17 eller 17:27. De är alltid överfyllda av pendlare och chansen att få en sittplats är minimal, men det är oftast de tågen som passar med arbetstiderna... Det är därför de är överfyllda. Hur kan man då ställa in just 17:17 och hänvisa till tågbrist (i tisdags)? Hur kan det saknas tåg till dagens mest populära avgång? Ingen ytterligare förklaring följde.
Så 17:27-tåget skulle nu få plats med två tåglaster pendlare. Dessutom stod två pendeltåg tomma och stilla inne på spår 1, och varför vi inte kunde få åka i ett av dem på ordinarie avgångstid var det ingen som berättade. (Lokfel? Elfel? Informationsfel!) 17:27 skulle därför gå från spår 2, eftersom spår 1 var fullt av tomma tåg som det var brist på...
Vi ser 17:27-tåget närma sig i fjärran. Det åker förbi växeln. Och in på... spår 1! Nu är det förvisso på andra sidan av samma perrong, men eftersom det redan stod två tåg på spår 1 blev det till att rusa längst bort på perrongen. Och alla vill ha sittplats på pendeln hem. Vi var som en skock får som sprang över varandra, och återigen hamnade en liten tant med rullator nästan i kläm. Vad har ni emot små damer med rullator egentligen?
Alla kom till slut ombord på 17:27, och sardinburken... förlåt pendeltåget åkte mot Alingsås. Vinterkläder, överfullt, inget att hålla sig i för de som hamnade stående i gångarna. Folk ramlade. Barn grät. Tanter hade ont. Kvinnan mittemot mig bad alla om ursäkt för att hon hade köpt en julklapp som tog plats. Förlåt för julklappen! Bagageräckena (som sällan används) var överfulla för att få plats med folks fötter.
Service? Nej, det här är inte service. Det är bara dåligt.

Jag hade fortfarande varit arg, men inte lika arg om ni åtminstone kunde ha informerat om Varför. Hur. När. Det blev så här? Ingen information alls är värst av allt, men även när det informeras om elfel, lokfel, tågbrist, extremt väder (Det är SNÖ! Det kommer varje år! Okej att det är mycket i år, men knappast extremt.)... Det räcker inte. Vi vill veta att ni gör allt ni kan. Vi vill veta i vad och varför ni kommer att investera härnäst. Vi vill märka att ni bryr er om vår resa. Att ge bilisterna gratis kollektivtrafikresor i en månad var ju en nobel kampanj, men tack så jävla mycket... Vad får vi som redan står ut med er för att vi tror på idén om kollektivtrafik?

And don't get me started on the >#%€"&S=#"! biljettsystem! Jag får hjälpa folk med det och reda ut hur de ska göra nästan dagligen, och nej, jag arbetar inte som tågvärd.

Rolff och kylan

Rolff älskar att rusa genom pudersnö... tills han känner kylan. Sen skakar den lille vovven.

Rolff frös.
Rolff fryser.
Rolff har väldigt lite päls och snön är väldigt kall.

Så trots många långa löften om att inte klä på mina husdjur "fåniga kläder" fanns det liksom inget val. Reflexvästar och selar är inte varma, men det är en ylletröja. Och ska du göra något, så gör det ordentligt. Alltså fick Rolff en klassisk "fiskartröja" i naturvit ull, en fläta över ryggen och en staffordshireterrier-variant på raglanpassning. Jisses vad jag arbetade med de där ärmhålen! Men snyggt blev det, och den passar. Jag provade den då och då på vägen och då satt Rolff som ett ljus och lät sig bli påklädd... Däremot lade han sig ner när jag ville ta av den. Han gillar sin tröja.
Så lämnades Rolff ensam en stund under tisdagen, och även om han älskar tröjan så kliade kanske ullen lite, så han slet raskt upp ett hål i sidan på den. Attans. Nu nosar han på tröjan som ligger i stickkorgen för lagning och tittar bedjande på mig. Jag bäddar ner honom i en filt tills tröjan är lagad.
Garn: Karisma classic, naturvitt, 2,5 nystan
Mönster: En fläta ur min japanska flätbok och resten improviserades och provades allt eftersom.

måndag 6 december 2010

klarifikation

Ja, nu är det ju alltså inte jag som kanske döpt katten till Sixten, utan J som ska bli hans matte. Hon tingade en röd och en mörk. Förhoppningsvis en bror och en syster. Men jag håller med om att Sixten är ett bra namn.

Lisa är...

Söker på "Lisa är..." och får följande förslag från google:

Lisa är död.
Lisa är tillbaka.
Lisa är vår nya stjärna.
Lisa är det sjätte avsnittet i första säsongen.
Lisa är årets ljusdrottning.

Det blev nästan en lite läbbig zombie-berättelse det där...

lördag 4 december 2010

han kanske heter Sixten

Åkte med till svärföräldrarna på kaffe och tingar kattungar åt bästa J. Här är favoriten två veckor gammal.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 3 december 2010

Jag är hemma feber- och förkylningssjuk.
Kameran har inte kommit tillbaka ännu.
Stickningarna ligger och hånar mig i sin korg för jag orkar inte ens det.
Så jag är inte riktigt här just nu.