söndag 28 november 2010

världens bästa födelsedag

Jag är så alldeles förfärligt lycklig över vänner, kärlek och omtanke i mitt liv just nu, och sällan har det känts så tydligt som igår. Jag fyllde år, och det var länge sen jag fyllde år så ordentligt.

Firandet började på sätt och vis redan förra helgen med minisemester hemma hos min mamma i Stockholm. En välbehövlig vilohelg med god mat, fina muggar i present och tid med mamma som jag inte träffar ofta nog.

Igår väcktes jag halv fem på morgonen. Sambo skulle till jobbet och fick fira mig lite innan han åkte. Han sjöng och jag fick paket och som en extra skön present fick jag somna om sedan.
En av presenterna var fina, fina "Mumintrollet fyller år".
När jag så småningom vaknade ordentligt öppnade jag posten som ramlade in i fredags, samt mitt hemlispaket.
Wow.

Hemlispaketet innehöll tre växtfärgade ullhärvor och en bok om växtfärgning av garn! Lyx! TACK hemlis! Garnet är ljuvligt!
Fina Therese skickade mig en härva tunt, tunt silke-merino från T&K, och nästan som om de pratat ihop sig fick jag två silke-härvor och en rejäl Zauberball av fina Ulrika, för de matchade tjusigt. Älskade vännerna, vad jag är glad att jag har er!
Våran Monica skickade dessutom en annan sorts rikedom - torkade trattkantareller! En stor och välfylld ask! De ska få krydda såserna till vinterns lyxigaste middagar.

Sedan kom älskad Josse och vi åkte på loppis där jag fyndade lite som inte får vara med på kort idag. Det fick inte heller de prickiga silverörhängen jag fick av J och K. De blev genast favoriter och hängde i öronen hela födelsedagen!

Efter loppisutflykten dök Ida upp för en mysdag med prat, stickning och lyxig middag. Ida hade med sig en liten gummipenna till min nya iphone som gör att man kan använda sin touchscreen även med vantar på! Smart i dessa frusna tider. Och så hade hon med sig dessa:
Vackraste knapparna någonsin! Listan på "saker jag vill/ ska/ kanske någon gång ska sticka" slog en kullerbytta, för nu vill jag göra nåt att fästa dessa ljuvliga på!

Sen åt vi middag och drack gott vin till. Menyn såg ut så här:
Rådjursstek - skjutet, slaktat och lagat av älskad Sambo.
till detta en grönsaksgratäng jag tyvärr inte kunnat plocka direkt ur trädgården, men som jag lagat (Med nya Valio Smetana - Fantastisk produkt!).
Kantarellsås med svamp från svärföräldrarnas skog.
Vinbärsgelé med portvin gjord på egna växthusets druvor.
Till kaffet: Varma hallon, vispad grädde och mörk choklad.

I mailen låg en bild av fantastisk present som fadern försöker ordna frakt till... Så jag kommer att få ett paket till!

I morse när jag gick igenom alla hälsningar på Facebook golvades jag nästan! Så många snälla som klickat och grattat! Tack!

Jag är rik. Rena rama Krösus.
Tack älskade, älskade ni alla!

3 kommentarer:

  1. Grattis på födelsedagen så här lite i efterskott fina Lisan!

    SvaraRadera
  2. Kraaaam på're, gulling!

    SvaraRadera
  3. Grattis i efterskott! :)

    SvaraRadera