onsdag 8 september 2010

stum med ljusglimtar

Det är tur att det finns pennor och tangentbord, för idag har jag ingen röst. Eller, det har jag säkert, men den gör ont att använda, så jag låter bli. Jag har alltså väldigt ont i halsen. Men inte skrapigt som förkylningar brukar vara, utan "bara" svullet. Min bästa liknelse är att mitt huvud just nu sitter på ett stycke telefonstolpe. Tjock. Stenhård. Kompakt. Och öm.
Och huvudet är inte riktigt med. Småfebrig med bultande tinningar tänker man inte de smartaste tankar alla gånger.

Så jag har spelat dataspel idag, och väntat på snilleblixtar som aldrig kommer.
Sambo mår lite bättre än jag, så han tar han om mig. Gulle han.

Men så kom posten, och livet blev lite lättare. Jag kunde inte jubla högt, men jag studsade lite!
Jag hade ju beställt garn! Och ett sånt garn sen... Titta vilka härvor jag köpte!

(bilder från Babylonglegs)
Båda är silke-merino-blandningar, men det röda har mer silke än det gröna.
Jag har länge älskat Etsy. Men aldrig gillat fraktkostnaderna från USA förstås. Nu har jag hittat Folksy. Som Etsy fast inte lika stort (än) och i Storbrittanien. Och på Folksy hittade jag Babylonglegs. Och hos babylonglegs hittade jag dessa garner. Mumma!

Sen kom ett mail som avslöjade vem min hemlis-kompis är, och åh så roligt det ska bli att skämma bort just dig!

Sen åkte Sambo och handlade lite, och kom hem med en bytta Ben & Jerrys Cookie Dough Ice Cream att svalka min ömma hals med! (Nej, han är min och du får honom inte.)

Jag må ha ont i halsen, men jag har det så bra att det ändå inte är särskilt synd om mig.

6 kommentarer:

 1. Så heldig du er som har en slik hyggelig samboer:) De garnene dine ser flotte ut, og takk for at du deler linken til nettstedet der du handlet:)

  SvaraRadera
 2. Lisa, jag blir alltid så glad av att läsa dina rader. Krya på dig!

  SvaraRadera
 3. Anonym9:11 em

  I'm sick, too. But it isn't going to stop me from flying to London tomorrow for IKnit Weekender! Where I might, in fact, see babylonglegs, herself! I'm pretty sure that she will be at the market. Well, at least I hope that she will be at the market...

  Get better, honey!

  SvaraRadera
 4. Det finns en tysk sajt i samma anda också, DaWanda, http://en.dawanda.com

  SvaraRadera
 5. It is times like these when I really wished I had a Tardis, with a universal translator!!
  Thankyou so much for what I expect is a lovely comment or two about my yarns... :)
  Hope you are feeling better soon!!

  S xXx

  SvaraRadera