lördag 11 september 2010

sockgarn

Jag var, överraskande nog, med i StickaMeras sockgarnsbyte. Jag köper faktiskt sockgarn rätt ofta, men ganska sällan för att sticka sockor. Nu tänkte jag att jag ville få garn jag inte valde själv, även om det skrämmer mig lite... Jag är rädd för småmelerat, alltför mönstrat garn. Jag gillade ju inte alls Drops Delight som ju är ett sockgarn. Det här kunde gå hur som helst.
Igår kom paketet:
Jag hade specificerat att jag just nu gillar rött och grönt bäst, och att jag inte ville ha melerat och jättemönstrat, och ner i lådan dimper bredrandigt, rödgrönt Järbo miniraggi och ett raggsocksmönster.

Jag ska erkänna att jag först tänkte "Hjälp!" - för det här är ett garn jag nog bara skulle gå förbi i affären. Men ju mer jag klämmer (Det är jättemjukt!) och tittar (Färgerna är jätteKLARA och snygga!) desto fler idéer dyker upp! Och det var ju precis därför jag anmälde mig till bytet!

Så TACK Therese E! Du gav mig en utmaning, men precis på det vis jag önskade mig! Och färgerna och breda ränder är ju klockrent min sort!

Är det någon som stickat med det här garnet och kan avslöja ungefär hur färgövergångarna i garnet ser ut stickade? De är just nu vad som får mig att vackla mellan olika sorters idéer...

10 kommentarer:

 1. http://elsieoviola.blogspot.com/2010/03/marknad-och-dop.html finns en bild längst ner, men tänk på att de är stickade i storlek 25. Nu är det inte samma färgning eller så, men det kanske kan ge en hum?

  SvaraRadera
 2. Vilka underbara färger! Det kommer att bli jättefina strumpor!

  SvaraRadera
 3. Anonym4:06 em

  Om du går in på Järbogarns hemsida så finns det höstnyheter och i den finns det en bild på hur ditt garn kommer att se ut.
  /Maria

  SvaraRadera
 4. Nydeligt , jeg er selv en skeptiker hvad ang. flerfarvet garn , men dette ser nydeligt ud , jeg hælder til rød og grøn som dig :-)9

  SvaraRadera
 5. Det var jättefint garn! Grönt och rött tillsammans är nog min favoritkombination. Har också ett rödgrönt sockgarn (dock handfärgat) på lut som jag tänkte göra till nån slags valstickning... :)

  SvaraRadera
 6. Oj vilket fin garn... tycker verkligen att du ska prova, tror att det kommer att bli jätteläckert. Har själv stickat i järbos "klubbgarn", en mössa som blev jättefint randad i lagom breda ränder. ( svart och vitt visserligen) Kram sytanten

  SvaraRadera
 7. Jag gillar färgerna! Kan tänka mig att det blir fina ränder, precis som du gillar jag lite bredare varianter.

  Du har en award att hämta hos mig för att du är den bästa peppare stickvärlden har!

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Kul att du gillade det :-)

  Jag har hittat den färgsättning du fick på Järbo's hemsida http://www.jarbo.se/katalog2010_h/ om det hjälper dig, det är en höstnyhet för i år hos Järbo.

  -Lycka till!

  SvaraRadera