torsdag 9 september 2010

knappfest

Det låg ett paket i brevlådan idag. Och så hade jag fått ett meddelande på Facebook ungefär samtidigt.
I meddelandet på Facebook stod det så här:

"Som du såg så fanns ingen plats för brev :)
Rensade och trodde att de skulle få ett bra hem hos dig.
Må så gott och krya på dig.
Kram U"


I paketet låg det här:
Vilken gåva! En knökfull påse med knappar! I mängd motsvarar det en fjärdedel av den knappsamling jag redan hade! Och U har förstått precis hur jag letar knappar på loppis tydligen, för det här var samma upplevelse. En salig blandning av ALLT i knappväg. Bästa sortens knappsamling behöver ju sorteras. Det är ju halva nöjet!

Jag har nu kunnat lägga min hostande sjukdag på att pyssla och sortera och välja och lägga i burkar och... Jag har njutit bland knappar helt enkelt!
Jag har inte fotat alla var för sig, men några favoriter lade jag upp för kameran...

En del knappar verkar riktigt gamla. Det fanns både porslin och pärlemor i mängder, men vad kan det här vara för material? Det är varken plast eller porslin:
Det fanns ett helt gäng stora, härliga "knappen gör hela koftan"-knappar.
Extra häftiga är de gröna, fyrkantiga löven tycker jag.
En hel del glada färger hittade jag, och det här gänget verkar höra ihop på nåt härligt retro-vis fastän de är så olika.
Här är mina absoluta favoriter just nu. De gula är i glas.

Den grågröngula familjen blev en liten hög som verkade sortera ihop sig själv till en grupp. Jag vet inte varför, men de här känns som en egen kollektion.
Ett innerligt tack U! Jag vet inte vad jag gjort för att förtjäna alla knapparna, men jag är väldigt tacksam för att jag fick dem!

De senaste dagarnas vänliga ord och knappar, samt Elins inlägg idag om att säga tack och ge uppskattning har inspirerat! Akta er alla snällingar där ute - snart kanske jag vill tacka just Dig!

2 kommentarer:

  1. Men OJ! Det var en riktig knappskatt.
    Jag längtar efter att göra någonting av alla knappar jag fick av dig men jag är för sjuk för att sticka. Tragiskt men sant.

    SvaraRadera
  2. Men vilken present. Helt fantastisk! Jag förstår din ohöljda glädje!

    SvaraRadera