torsdag 16 september 2010

ja, jag är rödgrön

Vi har det väldigt bra i det här landet. MedelSvensson har jobbat upp sig, och de flesta har det väldigt bra. Det gör att de flesta har fått det bättre de senaste fyra åren, om man med bättre menar några extra hundralappar i den egna plånboken.

Men vi ser också varifrån de där extra hundralapparna kom. Vi har förlorat i välfärd och medmänsklighet. Och de som inget hade när det började, fick inget extra. Många har sagt mycket bra i den här valrörelsen, samtidigt som andra sagt mycket dumt. Jag tänker koncentrera mig på några som jag tycker säger det bra.

Jag tänker nu länka till några saker som förklarar varför jag röstar rödgrönt. Då så många sagt det bättre än jag, hänvisar jag direkt till dem:

Börja med att lyssna på Stellan Skarsgård i Kungsträdgården. Sen kan ni läsa siffror kring de utförsäkrade så som Arbetsförmedlingen själva presenterar dem. Om ni orkar kan ni läsa om en kvinna som berövats på allt.
Men om ni kom hit för att ta reda på vad jag vill säga så ska ni läsa Ung Tants bloginlägg. Hon har lyckats formulera det jag försökt skriva i flera dagar nu.

4 kommentarer:

 1. Bare man har hjertet med :-)

  SvaraRadera
 2. Jag känner att jag mår lite illa inför det här valet. För jag vet ju hur det kommer att gå och jag känner mig uppgiven. Solidariteten är död, skatt är det fulaste ordet i världen och alla står sig själv närmast. Nu för tiden är inte ens tonåringar röda, de är mest intresserade av att ha den nyaste iphonen. (Jag är en bitter gök idag.)

  SvaraRadera
 3. Du har något att hämta på min blogg!

  SvaraRadera
 4. Heja Lisa, tack för alla bra länkar! :)

  SvaraRadera