onsdag 1 september 2010

hemlisfrågorna

Jag går plötsligt med i allt stickrelaterat...
Så nu är det dags att svara på hemlisfrågorna igen! Det tycker jag i och för sig är ganska roligt, men roligast är att gå och klura på paketet man får pyssla ihop faktiskt. Så här är mina svar den här gången:

1. Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om?
Svaret är självklart ull. Ull, ull, ull. Men även andra naturmaterial. Just nu är det olika kombinationer av olika sorters ull och silke som varit roligast ett tag. Precis som många andra stickar jag inte alls i akryl. Det känns obehagligt i händerna, och jag har inte tid att tycka illa om stickning...

2. Vilka är dina favoritfärger?
Mitt standardsvar är "allt du kan hitta i skogen". Från lingonröd, ljunglila och barrgrön, till lav-gul och barkbrun. Men på sistone har det varit många nyanser av grönt, gärna knallgrönt, gräsgrönt. Knalliga färger är just nu väldigt roligt, och ju gladare desto bättre.

3. Är det någon färg du absolut inte tycker om?
Jag klär mig inte i solgult eller orange, men många ockravarianter gör gult till en härlig färg ändå.
Däremot har blaskigt vattniga färger inget att göra hos mig. Inga pasteller alltså...

4. Vilken sorts stickor tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? Rundstickor, raka, strumpstickor?)
Jag är fast i KnitPro. Jag har två lyxiga ebenholz-stickor jag älskar, men förutom dem är det nästan bara KnitPro som gäller. Nästan bara rundstickor och nästan bara i trä. Men jag använder en del fina strumpstickor också.

5. Hur länge har du stickat? Anser du dig vara nybörjare, avancerad eller mittemellan?
Jag började sent, men provar nåt nytt i nästan varje projekt och måste nog kalla mig en avancerad stickerska i flera tekniker nu. Mycket för att jag gärna provar nya saker just inom stickning.

6. Dricker du kaffe? Te?
Mycket kaffe och gärna te. Men te är en humörsdryck som passar vissa mysiga stunder, medan jag mycket sällan tackar nej till kaffe.

7. Är du allergisk mot något?
Jag kräks av jordnötter. Även av lukten av jordnötter.

8. Vilken slags musik tycker du om?
Musik är ofta "bara bakgrundsljud", medan favoritlåtarna gärna håller i år efter år. Jag gillar allt, utom möjligen de poplåtar som spelas mest på Mix Megapol och sånt. Jag är inte så intresserad av topplistor och storsäljare.

9. Favoritgodis?
Marabou mjölkchoklad och Malacos colaflaskor. Enkelt och toksött.

10. Håller du på med någon annan "skapande hobby", för
utom stickning? (Spinna, scrapbooking, virkning osv.)
Jag virkar lite amigurumis, men inte mycket mer än så. Jag har just börjat våga leka med symaskinen lite, och jag har alltid tecknat och skrivit.

11. Vad tycker du är roligast att sticka? Mössor? Sjalar? Tröjor? osv...
Det blir många sjalar. Spetssjalar. Men jag har alltid minst en tröja eller kofta i bakhuvudet. Och just nu försöker jag hitta på ett par vantar. Det blev många mössor ett tag, och de kommer tillbaka i perioder då jag bara hinner sticka lite ibland.

12. Prenumererar du på någon sticktidning?
Nej. Men jag köper lösnummer då och då, när nåt särskilt är intressant.

13. Har du något drömprojekt på önskelistan?
Jag vill sticka kappan Sylvi nån dag, och det är många tröjor som kommer tillbaka om och om igen på önskelistan.

14. Använder du pulsvärmare/handledsvärmare? I så fall, vad är ditt handledsmått?
Jag använder de jag har, men kommer mig sällan för att sticka några själv. Varför vet jag inte. Mina handleder är 17 cm i omkrets.

15. Tycker du om att sticka pulsvärmare?
Jag gillade de två par jag gjort, men gör det mycket sällan.

16. Stickar du sockor?
Nej. Det har inte blivit så ännu. Jag gillar inte mina fötter, så det kan ha med det att göra.

17. Vad har du för fotstorlek? (T.ex. längd, omkrets på tjockaste stället.)
Höger fot är 22, vänster 23 cm långa. Vristerna är ganska kraftiga. Precis i fotvalvet är de 23,5 cm i omkrets.

18. När fyller du år?
27 november.

19. Stickar du med pärlor?
Jag har gjort två projekt med pärlor, och de blev fina... Men det är inget jag tänker särskilt att jag vill göra för sakens skull.

20. Vilken slags böcker (ej stickning) läser du helst? (Deckare? Fakta? Romaner?)
Svårt. Jag doktorerar just nu och har haft svårt att läsa skönlitteratur ett tag. När jag verkligen fastnat i en bok har det varit riktiga klassiker, eller något med lite magi i. Jag älskade Harry Potter-böckerna, men fastnade även i "Jonathan Strange och Mr Norrell". Jag antar att jag gillar att fly verkligheten ordentligt när jag väl läser om fiktiva världar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar